Vår i München

Ja, nu är våren här! Varmt och underbart soligt. Har fikat med en vän och promenerat på stan. Paradiso i går kväll förresten, var helt ok. Mycket folk men bra musik, lite trångt. Det blev inte så sent, men jag är ändå trött nu känner jag. I kväll ska jag iväg igen, skulle kanske ta en liten power-nap innan dess.

Ciao

Art by Ulrika



Glömde säga att jag köpte färg och penslar igår, så nu är jag i skapartagen. Shit, vad länge sen det är jag målade nu. Nåja, fick ta en liten paus för jag höll på att svimma av lukten från färgen. Jag har balkongdörren på vid gavel. Får måla klart senare eller imorgon..

Till Lisa: Kom hit snarast, vi längtar efter dig! Puss

Burlesque

Kul grej: Jag sitter och läser min InStyle och där i är en liten artikel om Paradiso i München, dit vi ska ikväll! Det handlar om trenden med Burlesque. Även på Paradiso i München anordnas det Burlesque-Shows. Paradiso-Chefen Jürgen Mair menar att inspirationen till den här typen av club för honom har varit ,och jag citerar: "Spiegelzelte, Dita Von Teese und "The Box" in NYC"

Vilket sammanträffande. I love Dita! Det här låter lovande.

Ulrika+InStyle=Love



Oh yeah! Nu är dagen räddad. Vad kan gå fel med senaste numret av InStyle i handen? Inget! Nu är jag på G. Skaka rumpa med tjejerna på Paradiso ikväll, hell yeah!

Shine on

"Safety pins holding up the things
that make you mine
About your hair, you needn't care,
you look beautiful all the time"



Trött

God morgon! I natt kunde jag bara inte somna, skitjobbigt! Jag låg och vred och vände på mig. Var för varm - tog av mig täcket. Blev för kall och började frysa. När jag väl somnade hade jag världens knäppaste dröm, där alla var elaka. Nu är ögonen svullna och jag ser ut som ett lik.
Kaffe!

Nöjd

Har tagit en lång,rask promenad. Fyllt mina lungor med frisk luft. Ätit en god sallad till lunch. Sedan legat en lång stund i badkaret. Nu känner jag mig lite som pånyttfödd och väldigt nöjd.

Peace

Power

God förmiddag!
Jag är på väg ut genom dörren för en ordentlig power walk. Sov länge idag. I feel strong.

Ciao

Sängdags

Idag har jag varit på stan med Jessica, Camilla och lilla söta Emmie. Vi lunchade och shoppade (bara Jessica). Jag fönstershoppade lite, det blir billigast så. Jessica och jag drog sen vidare till Tess, som hade foten i paket, stackars. Vi kollade på en helt sjukt konstig svensk film, tror den hette Nina Frisk eller nåt...hmm, den var mycket märklig.

Nu är jag trött så det blir sängen för mig,
over and out.

Sol

Jodå, solen finns. Den har tittat fram. Nu kom jag på att jag nog behöver nya solisar. Ska dra ner på stan nu och möta upp med vänner. Kan ju se om jag hittar nåt intressant.

Foxtrot Uniform Charlie Kilo

Nu går jag till sängs och somnar med ett stort leende på läpparna..Natti natti

I'm a sucker for romance

Ok, jag medger att jag är löjligt blödig, men jag grät när jag såg klippet om när förlovningen mellan kronprinsessan Victoria och Daniel offentliggjordes, på SVT Play. Hur underbart är det inte med kärlek? Men det är naturligtvis otroligt fånigt och omodernt att pappan ska behöva ge sin välsignelse.

Våga vägra vintern?



Jag gömmer mig under täcket, vill inte gå ut i detta hemska väder. Men jag gissar att vi ändå snart blir insnöade om det fortsätter så här.. Jag funderar helt ärligt på att ta på mig bikini, solglasögon, tända en stark lampa och göra en paraplydrink eller nåt...

Snö så långt ögat når..

Tjingeling bloggen!

Ja, här i München snöar det kraftigt kan jag tala om. Ingen vår i sikte.. Jag avnjuter en kopp kaffe och lite yoghurt i sängen. Känns så lyxigt att få sova ut ordentligt, ingen väckarklocka som tjuter 06.15 så hjärtat hoppar upp i halsgropen. I dag tänkte jag få lite saker gjorda, har ett helt berg med tvätt..
Var en sväng på stan igår för att kika lite, men det är karneval i hela stan så det är så mycket folk. Alla är utklädda och kastar konfetti. Kommer nog vara så hela veckan..

Oh, nu damp det ner en trevlig katalog från H&M Home på mitt hallgolv. Kul att de gör inredning nu. Ska ta mig en titt.

Ciao

Good morning

Ja då var man ledig ja. Sköönt! Jag har sovit som en prinsessa inatt i nya lakan i min nystädade lägenhet. Ibland behövs det inte så mycket för att man ska få må så bra som man förtjänar. Efter filmen i går kollade jag på Mia och Klara på SVT Play, så underbart, hahaha. Sen somnade jag ganska omedelbart efter det. Orkade inte stanna uppe och titta på Oscar galan. I dag ska jag plugga lite och i eftermiddag kanske jag ger mig ut på stan en sväng. Men inte shoppa bara titta lite..

Ciao!

Ulrika loves gay cowboys

Jag kollar på Brokeback Mountain. Underbar film..två snygga cowboys och så mycket kärlek. Me like, oh yeah! Love is a force of nature.




Men lite sorglig är den allt...

Storstädning

Hej!

Idag tänkte jag storstäda, men det går lite långsamt. Har i alla fall bytt lakan i sängen och plockat undan lite. Ska snart dra fram dammsugaren (men det är ju söndag i katolska Bayern, hoppas ingen klagar för att jag stör på denna heliga vilodag). Har även tänkt ta en ordentlig promenad lite senare, vädret är väl inget att hurra för direkt men jag behöver lite frisk luft. Var inne hela dagen igår..



Ok, riktigt så snygg som Jessica Simpson kommer jag inte vara när jag drar fram med dammsugaren, men nästan!

Ledig

Tjoho, nu har jag lov en hel vecka. Underbart känns det, måste jag säga! Idag hade vi lyxbehandling i skolan och min Ukrainska vän fick en chokladmask. Hon var nöjd. Jag var mindre nöjd för jag fick en quark-mask av henne, med hemmagjord quark som hade surnat och luktade som gamla sopor, usch. Men tanken var god, haha. I kväll blir det en öl eller två med Jessica. Ich freue mich!


Har idag fått ett kapitel avslutat med hjälp av ett meddelande och det känns skönt! Men jag behöver verkligen en drink....



...eller kanske två..

Ja just det..

..jag kom på att det är torsdag idag, vilket betyder: Topmodel med Heidi. Hurra!!! Nu känns allt lite bättre, och jag har köpt popcorn. Mums!

Och så lite lyx i vardagen

Vackert väder idag, men kallt, jag fryyyyyser...I morgon ska vi ha lyxbehandlingar i skolan med naturprodukter. Hmm... En ansiktsbehandling ska det vara och jag har hjärnsläpp för tillfället. Kommer inte på något, hjälp! Har funderat på att göra en chokladmask. Så jobbigt, men det är det sista jag behöver anstränga hjärnan innan lovet, Gott sei Dank! Måste sticka iväg till affären och handla skiten också. Grrr.

Änglahund

R.I.P Julia "Lule"

Massor med kärlek!

Ulrika hjärta choklad

Var precis i affären för att köpa yoghurt. Har verkligen haft en riktig hälsovecka so far, men jag kunde inte motstå lite choklad idag, det gick inte. Och förresten är inte choklad nyttigt? Det är förbannat gott i alla fall. Och jag har kännt ett rejält sug på sista tiden..
Kan det vara så att man ibland ersätter ett begär, med ett annat, som är lite lättare att tillfredsställa? Har man alltid ett begär efter något? Finns det någon människa som alltid är konstant tillfredställd? Hoppas inte det, för det vore ju tråkigt att aldrig ha något att sträva efter, om man redan hade allt menar jag..hmm..

Jag ber om ursäkt för detta något intelligensbefriade inlägg, men ibland har man bara gröt i hjärnkontoret, eller choklad kanske?

Yoga

Hej hopp! Provet ja..jo, det gick väl sådär. Eller helt ärligt har jag ingen aning om hur det egentligen gick, skulle kunna ha alla rätt (högst otroligt) skulle också kunna ha alla fel (mer troligt) men vissa frågor tyckte jag var oroväckande lätta så jag misstänker att jag kanske har missuppfattat ganska mycket. Inget att tänka på nu, gjort är gjort och resultatet får jag efter lovet (om två veckor alltså).
Nu i eftermiddag har jag bara slappat, tyckte jag behövde det. Yogade lite i mitt "vardagsrum", vilket är utrymmet mellan sängen och TV-bänken, ca 1,5 x 2 m stort. Hahaha! Nu försöker jag läsa i en av böckerna jag håller på att läsa, vilket för tillfället bara är två (det kan vara upp till fem böcker samtidigt), Alla var där av Lauren Weisberger.

Over and out

Det vill bara inte sluta snöa...



View from my window.. känns ju kanske lite hopplöst!

Siffror...

..är absolut inte min grej. Provet i handelskalkulation (heter det så på svenska?) får gå som det går känner jag. Jessica gjorde sitt bästa för att det skulle bli lite klarare i mitt huvud igår, men jag har HELT andra saker i mitt huvud som vanligt, hehehe.
Nä, nu måste jag göra mig redo. Ut i snö och kyla..hua.. 

Studiebesök

Hej!
I dag var vi på "skolutflykt" eller studiebesök kanske man kan kalla det, i Heimstetten, strax utanför München, hos en firma som heter Ionto Comed. De gör olika apparater som man använder i kosmetikstudios. T ex, för anti aging-, cellulit och aknebehandlingar, man använder då ström för att få komma in på djupet i huden. Det var väldigt intressant, försökspersonen fick en peeling och sedan ultraljudsbehandling, och man såg en otrolig skillnad. Huden strålade verkligen!

Nu är jag hemma och har ätit lite, nu ska jag snart städa över min lägenhet lite och sen plugga. Jessica kommer ikväll och hjälper mig med matten som jag har prov i imorgon. Hoppas att det kan bli lite klarare i huvudet på mig..



Söndagspromenad i ett soligt München



Med underbara Jessica i Englischer Garten.

Lite smått på krigsstigen

Känner mig lite arg. Men ändå stark. Like I can beat anything!



Smider planer i mitt lilla huvud...

Sköna söndag

God förmiddag!  Kaffe avnjuts i sängen idag (också). Tänkte jag skulle göra den här söndagen till en riktigt härlig en. Har sovit som en stock inatt,och känner mig relativt utvilad och bara en smula huvudvärk är kvar. Hade så gärna velat power walka lite men det är ganska mycket snö på Münchens gator och det är halt. I fredags drog jag dit ordentligt (men får skylla mig själv för jag försökte åka skridskor/surfa med mina högklackade stövlar, och det efter några glas vin) så har ett stort blåmärke på knät, stackars mig! Men jag är sugen på att lägga mig i badkaret och stiga upp som en ny och vackrare människa, lite hemma-SPA kanske?
Melodifestivalen igår ja, mycket bättre bidrag än förra veckan i alla fall. Men fattar verkligen inte poängen med duellerna.

Ciao


Socker

I går skakade jag rumpa med mina darlings Jess och Tess på ett ställe som heter Sugar. Det är ett nytt ställe som var jättefint och har jättebra läge mitt i city, musiken var också helt ok. Lite trist folk där bara. Men vi hade kul! Burritos hos Jessica innan dess och lite vin till det.
Idag är det inte så mycket med mig dock, har migrän igen, något som antagligen kan sammankopplas med vinintaget igår, även om det faktiskt inte blev så mycket av den varan.
Ska nog spana in melodifestivalen om en timma, sen blir det sängen.

Ge mig energi!

Har släpat mig hem från skolan. Ansiktsbehandling, men vi jobbade in pausen så vi slutade tidigare. Skönt! Det här hemska vädret gör mig så trött, vill ha energi nu!!! Vet att jag tjatar men jag vill ha vår nu! I kväll blir det date hos världens bästa Jessica, vi ska laga lite mat och gosa lite. Nice!


Nu måste jag ha kaffe!

Germany's Next Topmodel - Äntligen!

Torsdagskvällarna är räddade! Ikväll börjar det äntligen, Topmodel med Heidi Klum. Nästan det ända program jag följer på tysk TV. Vi ska träffas hos en tjej strax utanför München och kolla på första avsnittet tillsammans. Ser fram emot det!







Ich liebe Heidi!

Inte utan kaffe

Har släpat mig upp från sängen och gjort mig kaffe. Den doften får mig alltid att vakna till lite. Utan kaffe på morgonen går inget. Men nu är jag på gång! Eh..lite överdrivet, men jag ska släpa mitt trötta arsle till skolan nu. I snöstorm..hua. VAR ÄR VÅREN???



Gummimask

Var själv modell i dag under vår modellpraxis, för vi hade inte så många kunder. Det var skönt, jag fick en ansiktsbehandling, så nu är ögonfransarna nyfärgade och ögonbrynen nyplockade! Efteråt fortsatte vår undervisning med ansiktsbehandlingar, vi gjorde två masker. En slags naturmask med skal av frön som svällde i vatten som vi bredde på i tjockt lager. Mask nummer 2 var en gummimask. När den hade torkat en stund kunde man dra av den ungefär som Tom Cruise gör i Mission Impossible-filmerna, när han är "Undercover". Coolt! Tycker alltid det är skönt på onsdagkvällarna, då har man liksom gjort halva veckan och kan se fram emot helgen.


I drömmarnas värld

Trött och seg, men ännu inte sjuk. Känns som jag har en förkylning på gång som bara inte vill bryta ut.Jag hade kunnat sova tio timmar till när klockan ringde i morse, tror jag snoozade en halvtimma...Hade en fantastisk/märklig/erotisk/spännande dröm som jag inte ville vakna upp från, men verkligheten hann ikapp mig...trist..

 Håller på att göra mig redo för skolan. Modellpraxis står på tur.

What Katy Did Next










Det finns ingen som är vackrare än Kate Moss om du frågar mig!

Hälsning från ett stormigt München

Här stormar det ordentligt kan jag tala om. Det känns nästan som om huset ska flyga iväg, fy, inget kul alls. Tråkig dag i skolan idag, bara teori, skriva mycket och lyssna. Sen hemsk kalkulation, som vi ska ha prov i om en vecka, föstår inte hur det ska gå till. Siffror är verkligen inte min grej.. Sen jag kom hem har jag tvättat, behövdes verkligen. I morgon får jag nog städa här hemma också, det blir smutsigt och stökigt så otroligt snabbt, förstår inte det.

Nytt tema: Undrar om det bara är jag som är grymt irriterad på allt jävla Alla Hjärtans Dag-Trams! Blir det värre för varje år som går? Spelar ingen roll om man sätter på radion, TV:n eller datorn eller går in i en affär (vilken som helst) Det är hjärtan, rosor och puttenuttiga jävla nallebjörnar så långt ögat och örat når. Längtar till söndag för då är den dagen förbi för det här året och alla singlar kan pusta ut!

Förslag: Bojkott, eller är det tråkigt? Eller också firar man ihop med sina underbara tjejkompisar. Får se vad det blir.

Och ja, jag är lite bitter, men bara lite, och jag har anledning så det är faktiskt helt okej!


Puss

Sjuk?

Har kollat på Djävulen bär Prada och gosat ner mig i sängen. Fryser och har ont i hela kroppen. Hoppas att jag inte blir sjuk. Det finns inget tråkigare. Nåväl, ska väl försöka sussa snart och hoppas på att jag vaknar frisk och pigg i morgon.

God natt!

Monday, Monday

Härligt med ledig måndag! Jag får absolut inget gjort men det gör inget, har inget dåligt samvete alls över att jag är lat idag. Helgen hade verkligen kunnat summerats med ordet KATASTROF om det inte vore för en mycket trevlig söndag. Kaffe och pizza med mina danska vänner, prat och pepp. Sen underbar kväll med mina svenska vänner, som jag är så glad att jag har. Livet är inte så tokigt ändå, känner mig stark. Tog en promenad idag och såg staden från ett nytt perspektiv, var en märklig men ändå cool känsla. ÄLSKAR München!!!

Längtar efter våren och allt härligt den för med sig, kom nu, snälla!!!

Skitväder

Vaknade innan nio i morse, typiskt att vakna så tidigt när man verkligen får sova. Vi har skitväder i München idag. Snöblandat regn..men ska bli fint imorgon igen. Är så glad att jag är ledig imorgon, har kommit på att det ända sättet att slippa söndagsångesten är att vara ledig på måndagar. Tycker det borde innföras tre-dagars-helg! Igår låg jag i sängen nästan hela dagen med huvudvärk, stannade inne på kvällen och kollade på melodifestivalen. Alla låtarn sög, men Caroline af Ugglas är ju störtskön! Vet inte vad jag ska göra idag, vill ju inte direkt gå ut i det här vädret..borde nog fixa lite saker till skolan, men, men.

Ciao!

It's raining men

Herrbehandlingen ja..den gick alldeles utmärkt! Var väldigt trevligt. Jag hade dekorerat stolen med svarta stenar .Det gick bra och modellen var nöjd, tror han somnade till lite. Alla hade ju tagit med manliga modeller och en del fick manikyr och ansiktsbehandling, var så kul att se! Vi är ju inte vana vid att ha killar på skolan, så jag tror att alla var lite nervösa, men det var verkligen ett trevligt inslag. Så nu har jag helg, tre dagar ledigt = SKÖNT!



Celldelning är helt enkelt inte min grej

Hemma igen, provet gick sådär..vi gick igenom frågorna efteråt och jag hade en del fel, men men. Alla kan ju inte vara Einstein som jag brukar säga :-) Nu måste jag förbereda morgondagens behandling, gå igenom massagen osv. Sen måste jag sammanställa en redovisning över vad jag har gjort i Modellpraxis så långt. I kväll blir det nog en öl med Jessica någonstans i staden. Skönt att det är torsdag, ser fram emot helgen, som blir extra lång för mig eftersom jag är ledig på måndag. Halva klassen ska till en firma på studiebesök, andra halvan är ledig, följande måndag ska jag och min halva på studiebesök. Har inga stora planer för helgen men utgång lördag är nog inte helt uteslutet.

Ciao



Ingen motivation

Tillbaka från plugget. Tuff dag. Fick göra ansiktsbehandling för första gången på en kund idag. Det gick bra men jag var ganska nervös. Det är alltid ganska kaotiskt när vi har modellpraxis eftersom vi är med en annan klass och alla springer runt som yra höns. Men kunden var trevlig och det gick bra, hon somnade nästan under massagen och gav mig bra betyg efteråt. Kul!
Efteråt hade vi fotfeflexzonsmassage, det är ganska komlicerat måste jag säga, svårt att hitta alla punkter på och under fötterna och inte alls lätt att komma ihåg ordningen för de olika greppen. Men det ger väl sig.

Nu måste jag verkligen råplugga till provet imorgon, men känner mig så otroligt omotiverad. Är trött och frusen.. vill bara
sova egentligen..



I'm back

Sorry, har inte orkat blogga på ett tag. Men nu är jag tillbaka! Tillbaka i München efter underbara veckor i Sverige. Skolan är i full gång och det är mycket att göra. I morgon blir det anatomiprov - celldelning, olika vävnader, och skelett m.m. Som sagt mycket att lära sig. På fredag ska vi ha Herrbehandling i skolan. Krav: alla tar med sig en manlig modell att behandla.. Eh..ok. Har ju inte pappa i samma land så det hade blivit lite svårt. Men jag en modell som har lovat att följa med, även om han var lite misstänksam ("Vad tänker du göra med mig?" och " Absolut ingen manikyr!") Idag har vi modellpraxis igen.. 10.30 ska vi vara i skolan 11.00 kommer modellerna, får se vad det blir idag, manikyr, fotvård eller ansiktsbehandling.

Måste göra mig klar nu, ha de'
RSS 2.0