Hemma

Jag är hemma på överraskningsvisit i kära Sverige för några dagar. Solen skiner och livet är härligt. Vi ska på morsdag-middag hos farmor och farfar. Vi hörs!

Kaxiga tjejer

Jag sitter hemma och försöker intala mig själv att om det inte hade regnat så hade jag varit ute och joggat nu. I stället läser jag i en superkul bok som jag alltid läser när jag behöver känna mig lite kaxig och få mig ett rejält gapskratt: Kaxiga tjejers guide..till att få det de vill ha av Cameron Tuttle (Originaltitel: The bad girl's guide to getting what you want)

 



Så här inleds boken:

"Att vara tjej är en glassig dessert, att vara en kaxig tjej är toppingen med extra allt. Det rockar fett att vara tjej, oavsett ålder. Det är din hole-in-one, ditt backstagepass, din självklara förstaklassuppgradering. Att vara tjej gör dig till den du är. Det är din kraftkälla, din superhemliga sås och din tursiffra i särklass. Att vara tjej är grejen. Det är ditt bredaste bredband, din tapperhetsmedalj och din bästa present. Behandla den med respekt eller förlora extraerbjudandena." 

Tänk på det tjejer!

Ja just det..

..de här godingarna fick invigas i helgen..



Tyckte det passade bäst med rosa naglar till!

Vårens första grillning




Angelica poserar så fint


Emmie med pappa Basti


De gravida (och Sebastian) vilar sig efter maten


Emmie dansar ur bild


Kvällen avslutades med Cecilias chokladkaka

Vackert väder

Så kom äntligen det vackra vädret till München den här helgen. Jag har solat på balkongen två dagar i rad och kommit på hur mycket jag verkligen har saknat solen. I övrig har inte helgen bestått av några stora projekt eftersom jag har repat mig från en förkylning. Men i går blev det pizza och vin på Hugos med Sandra och Angelica och i kväll hade vi supermysig grillning i Vaterstetten hos familjen Musser. Annandag pingst är fortfarande helgdag i Tyskland, tummen upp för det!

Rich and Royal


P2 - Nr 208 Rich and Royal

Ni vet vid det här laget att jag är en nagellacks junkie . Detta lacket pryder mina naglar just nu. Det mullvardsfärgade lacket från Chanel är utsålt och verkar nästan vara en myt. Så det fick bli ett budgetlack i en liknande färg.

Mycket naket blir det

Jag pratade med lillasyster innan på Skype. Vi pratade om allt mellan himmel och jord som vanligt och kom självklart in på det här med jobb. Fördelar och nackdelar med att ha ett serviceyrke till exempel - kul att träffa nya människor men jobbigt med ansträngande kunder ibland, m.m. Men jag tänkte på en sak som är bra med mitt jobb och det är att det sällan blir långtråkigt. I går till exempel kommer det en en väldigt snygg kille på salongen - välklädd, lång, bredaxlad (precis som jag vill ha dom) och frågar om det går bra att vaxa även om man har en solbränna. "Ja du.." , svarar jag "..det beror väl på hur färsk solbrännan är.." "Kan jag visa dig?" frågar han och börjar knäppa upp skjortan innan jag hinner svara. "Eh, okej då" lyckas jag stamma fram. Killen står mitt inne i salongen framför skyltfönstret (och jag är helt ensam med honom) och tar av sig skjortan på helt eget initiativ och visar upp en solbränd, muskulös överkropp. Sen tittar han frågande på mig och vill tydligen ha ett svar på frågan. Jag får anstränga mig för att inte stirra och måste stödja mig på disken för att inte trilla omkull! Tillslut lyckades jag på något sätt verka professionell och svara alldeles för snabbt att det-går-jättebra-ska-vi-boka-en-tid-på-en-gång? (Det där med lite oönskad hårväxt på överkroppen stör mig liksom inte längre)

Slutsats:
Mitt jobb är sällan långtråkigt

Jag har syndat..

...men bara väldigt lite. Jag är egentligen ledig idag men är sjuk med lite feber. Alltså är det ju vansinnigt synd om mig.. så jag gick ner en sväng på stan och var bara tvungen..



Den goda nyheten är att H&M hade bestämt sig för att sälja alla solisar för halva priset just idag så man kan ju nästan säga att jag tjänade på den här affären! Eller?

Svensk sommar

När det är regnig, blåsigt och 10 grader i maj är det lätt att drömma sig bort och längta lite efter den svenska sommaren..





De här bilderna tog jag hemma i augusti förra året. Det kan nog inte bli mycket vackrare än så ...

Måndag

Ja, så var det måndag igen. Gissa om jag blev förvånad när jag vaknade av att solen sken i på mig genom fönstret. Den har jag inte sett på ett tag. Det är nog ett gott tecken på att det här kommer bli en bra vecka.

Trevlig måndag mina vänner!

Comercial och Paradiso

I går träffade jag mina underbara tjejer som är på besök- Emeli och Johanna. Vi möttes upp på Marienplatz och gick sen till en bar på Theatinerstrasse som heter Comercial. Där träffade vi lite folk och sen kom även Kina dit, som jag inte har sett till på en evighet. Efter det drog vi vidare ut i kylan och hamnade på Paradiso och dansade.


Johanna och Emeli på Marienplatz




På väg till Paradiso gick vi förbi den här kyrkan - Men Stay and pray hade vi inga planer på igår


Hela helgen har det varit ett stort kyrkomöte här med en massa människor och konserter överallt


Mina fina örhängen








Höga klackar är en tjejs bästa vän men också värsta fiende ibland..musiken är så bra på Paradiso så man kan verkligen dansa hela natten, men de här godingarna satte stopp för det och jag tog en taxi hem..skulle behöva en fotmassage nu..

Tack tjejer för en trevlig kväll!

Tussi-Prosecco

Den här söt burken med Prosecco fick jag av min kollega.







Fick lite kortslutning när jag tänkte översätta vad Tussi betyder på svenska. Här är några engelska synonymer för er som inte kan tyska (hittade ingen svensk översättning)

Så nu tänkte jag dricka min Tussi-Prosecco och sen gå ut och träffa svenskklanen som är på besök.

Puss på er

Ny energi

God morgon!

Hoppas att ni alla har haft en bra vecka. Det har jag haft. Jag har haft fullt upp men det har varit kul. Nu ska jag snart i väg till jobbet för sista gången den här veckan. Gissa vad jag har gjort nu på morgonen då? Jo, jag släpade ut mig själv på en joggingrunda! Det var jätteskönt och nu känner jag att jag har fått en massa ny energi.

Ha en finfin lördag mina vänner.

Jag gillar helgdagar

Jag har haft en ganska fullspäckad start på veckan, därför har bloggandet blivit lidande. Jag har bl a träffat Johanna, som är på besök i München den här veckan, varit på filmkväll hos Cecilia (New Moon och en massa godis), shoppat, fikat, planerat och haft vaxparty på jobbet. Så idag tog jag igen lite sömn och ska bara vara hemma och mysa ett tag. Jag har målat tånaglarna och har precis satt igång Svenska Hollywoodfruar som jag inte har hunnit se än. Jag gillar helgdagar!

Promenad och söndagsmiddag











I dag blev det en härlig promenad i Englischer Garten med Sandra, där vi både stötte på får och fiolspelare, sedan fortsatte vi med trerätters på balkongen och ordspel. En perfekt söndag!

H'ugo's

I går blev det pizza på H'ugo's med Sandra, Angelica och Camilla.




Sandra och Angelica (Cam ville inte vara med på bild)


Innan vi skulle gå fick vi in fyra Ramazzotti, men vi hade ju två gravida kvinnor med oss, så ni kan ju gissa vem som drack deras också..

Nu ska jag peta i mig lite frukost och gå till jobbet.

Hej på er!

Korall

Jag njuter av min lediga dag hemma. Vädret är inte det bästa så jag sitter inne och myser istället. Har precis tagit ett bad och ska snart gå till affären och handla lite.



Sen ska jag och mina korallfärgade tånaglar ut och leka med tjejerna. Hmm, undrar just om 10 grader och regn funkar ihop med öppna skor..? Vi får se.

Puss på er

Beroendeframkallande läsning



Jag fick alla "Twilightböckerna" av mina systrar i födelsedagspresent och de läser jag just nu ut på löpande band.

Tisdag morgon

God morgon! Sätt på din favoritlåt och skruva upp volymen. Dansa och möt världen med ett leende.

Tysk musik

Som svensk är man ju naturligtvis alltid lite stolt när det kommer till musik. Så många bra artister vi har som har slagit igenom internationellt. Jag behöver ju knappast rabbla upp dom för ni vet ju vilka jag pratar om. Eller hur? Tysk musik då? Ja.. man kan ju alltid nämna Rammstein och Scooter om man vill. Helt ärligt är det inget som faller mig i smaken. Men jag blev positivt överraskad när jag förstod att min favoritlåt just nu (flitigt spelad här på radiostationerna) görs av ett tyskt band - Stanfour



Candy

Har precis kommit hem efter en liten joggingtur. Sitter och bläddrar igenom Cosmopolitan och tyckte att de här bilderna är så härliga:










Cosmopolitan maj 2010

Blir lite sugen på att måla naglarna knallrosa..eller orange kanske..

De galna grekerna

I går var vi ett stort gäng blandat med tyskar och svenskar som var ute och åt. Vi gick till Café Reitschule som är ligger precis intill Englischer Garten. När vi hade ätit gick vi ner i källaren där det ligger en grekisk restaurang som heter Cavos. Där nere var det party vill jag lova. I går hade Bayern München spelat match och vunnit och kommer i och med det att bli tyska mästare, så de var ute och festade på Cavos. En sak kan man säga och det är att grekerna i den här staden verkligen vet hur man festar. Det spelades bra musik och borden fick agera dansgolv.



RSS 2.0