Oktoberfest har börjat

I går var det dags för Oktoberfest. Jag mötte upp Camilla på S-bahn på förmiddagen och vi tog oss till Hippodrom-tältet där Jessica, Lisa, Colin och två skottar väntade. Där beställdes första ölen in och bandet började spela. Ett kort tag efter det träffade vi de andra, det vill säga Angelica och Sebastian (som firade sin födelsedag och hade bjudit in oss) och närmre trettio personer till. Då blev det mer öl och mat och festligheter och det var riktigt roligt. Tack till Sebastian och Angelica för en väldigt trevlig söndag på Wiesn!
Första ölen på Wiesn smakar alltid bäst
Camilla och Jessica
Colin, jag och Lisa
Bandet halsar en liter öl var innan de sätter igång att spela. Bra för nerverna..eller nåt
Skål!
Jag tog kort på Camillas fina armband och Jessicas halsband, om de var någon som undrade..
Angelica och Sebastian
Hanna och jag
Nyförlovade Daniel och Hanna
Ljuvlig Apfelstrudel
Fina tjejerna. Och här nånstans gav min kamera upp..

Pizza och vin hos familjen Fyhr

I går efter jobbet tog jag mig hem till familjen Fyhr för det var alldeles för länge sedan sist, tyckte vi. Jag fick en liten guidad tur i Willes nya sovrum och sedan kalasade vi på mumsig pizza från Riva och till det kanske det godaste rödvinet jag någonsin har druckit. Ännu en riktigt trevlig kväll hos Fyhrarna med andra ord, tack mina vänner!

Stolt som en tupp

Jag har fått min första recension (jobbrelaterad) på Facebook och är faktiskt lite stolt (så att jag nästan spricker) just nu. Fem stjärnor! Tack, it made my day!
"War vor 2 Wochen bei meinem 1. Sugaring im Senzera München-Schwabing bei Ulrika. Die Arbeit war top, bin immer noch haarfrei und trotz der Schmerzen (ja, ich fand das 1. Mal durchaus schmerzhaft) will ich unbedingt wieder hin. Analog zum Gärtner "Einmal Hacken spart 3 mal gießen" kann ich behaupten "Einmal Sugarn spart (mind.) 3 Mal rasieren" und das ist schon was. Das Team ist sehr freundlich und professionell, ich komme sicher wieder :)

Chokladkaka

Dagen började lite fel och med för mycket stress så min kollega Elli tyckte att jag behövdes muntras upp och stressas ner lite. Det gör man bäst med en chokladkaka tyckte hon och köpte en till mig. Så gulligt! Efter det gick dagen som en dans.

Inflyttningsfest

Enda bilden från kvällen. Jag, Jessica och Camilla på väg till festen med prosecco och paket.
I lördags var det inflyttningsfest hos Angelica och Sebastian. Jag mötte Jessica och Camilla efter jobbet och vi snyggade till oss lite hemma hos Jessica innan vi gav oss iväg. Festen var jättetrevligt med god mat och trevliga människor och tur hade vi med vädret så vi kunde vara ute hela tiden. Tyvärr glömde jag bort att jag hade kameran med mig så det blev tyvärr inga kort.

Poncho

En poncho är perfekt den här tiden på året då det varken är höst eller sommar. Den kan värma mycket eller lite beroende på vad man har under. Den här köpte jag hemma i Sverige, jag tror att det var på KappAhl.

Suzi Takes The Wheel

Svårt att välja bland så många färger men det fick bli Suzi Takes The Wheel

Touring America

För några veckor sen fick vi några nya lack från O.P.I till jobbet. Kollektionen heter Touring America och innehåller några riktigt snygga lack. Modulen som vi fick till, i form av några resväskor, är också söt tycker jag.

Midnight in Munich

Filmen Midnight in Paris var helt fantastiskt bra - rolig, romantisk, en aning skruvad och helt magisk. Efteråt promenerade jag hem i regnet, inte riktigt midnatt men så här såg det ut:
Biografen Museum Lichtspiele
Istället för att följa Rosenheimerstrasse hem så vek jag av på Hochstrasse vid Holiday Inn
Det duggregnade när jag gick
Gång- och cykelväg som leder ner från höjden
Jag följde Hochstrasse bort mot Rablstrasse...
...där jag svängde in vid Audibutiken
Så passerade jag nya Motel One där det tydligen bara kostar från 69 €/per natt..
..hotellet bredvid - Max Emanuel skyltade inte med några priser
Så var jag plötsligt i andra änden på bilbutiken där Volkswagen huserar
Jag fortsatte Rablstrasse ett stycke fram till telefonkiosken (undrar varje gång om den verkligen används nu när alla ändå har mobiltelefoner)
Så rundade jag Café Marco Polo (när man tar kort i mörker måste man stå helt stilla egentligen men det är ju långtråkigt)..
...och gick in i ett av "hålen"..
...för att komma fram till mitt lejon som alltid är omplåstrat (för att det står utanför apoteket?) och så var jag hemma

Glass

I dag var det ca 25 grader och en aning kvavt i luften. Jessica och jag bestämde oss för att gå på bio men innan dess fick det bli en glass. Den inhandlades i närheten av Isartor och sedan tog vi den korta promenaden bort mot Museum Lichtspiele där senaste Woody Allen-rullen Midnight in Paris visades.
Mango och rabarber
Så här glad blir jag när jag får glass
Sötaste Jessica

The September Issue

Efter en joggingrunda och en dusch sitter jag och bläddrar i septembernumret av tyska ELLE. Har alltid tyckt mer om höst-/vintermode än vår-/sommarmode. September känns mer som en nystart än januari tycker jag. I accessoarbilagan visas bland annat filthattar...vilken tur att jag redan köpt en.

September = höst?

Ledig torsdag har tillbringats hos bästa frisören Vedat på Kaiserschnitt och efter tre timmar lämnade jag salongen med fina blonda slingor och nyklippta toppar. På vägen hem tog jag en liten extra promenad runt mitt kvarter. Jag traskade på asfaltsvägarna som var blanka efter regnet och såg ett och annat gulnat löv som fallit av träden. Värmeböljan vi hade ett par veckor kom och gick och nu känns det, ja faktiskt, som höst i luften.
RSS 2.0