Läckberg och mintchoklad

Har precis kommit hem från en mycket bra föreläsning där vi gick igenom hjärnan och hur den fungerar. Solen skiner idag också så jag sitter ute på altanen och läser Läckbergs senaste och äter lite mintchoklad. Shit, vad jag har det bra!

Sommarmat och korsord

Konstigt nog tog jag inte ett enda kort i går på min födelsedag, hade fullt upp helt enkelt. Trevligt var det i alla fall med våffelkalas och en och annan present. Min nästa delkurs börjar i morgon så jag har lite ledigt idag. Jag tog lunchen ute på altanen, en riktig sommartallrik med ägghalvor, matjessill, créme fraiche och vitkålssallad. Jag hittade till och med några strån gräslök ute i landet. Till det en korsordstidning. Härligt att vara ledig!

Mer blommor

Mamma och jag gick en riktig PW i vårsolen och stötte på årets första blåsippor.

Blommogram från München

Vad glad jag blev idag när det plingade på dörren och jag fick världen finaste blombukett. Blommorna var från finaste familjen Fyhr och ett bättre sätt att starta dagen finns nog inte. STORT tack igen, Sandra, Jonas och William. Så jag tjyvstartar firandet lite i dag, det måste väl vara okej eftersom min födelsedag i morgon ju blir en timma kortare!?

Helg

Idag har jag skrivit tenta och jag tror att det gick ganska bra, kändes i alla fall helt okej. Efter det åkte jag hem till Millan och gosade lite med Elton och Enzo. Sen blev det kaffe på terrassen. Underbart väder!
Redan påskpyntat

Utvecklingspsykologi och LCHF-frallor

Efter en trevlig joggingrunda sitter jag nu inne och pluggar utvecklingspsykologi, mycket att lära sig men väldigt intressant. I söndags bakade jag nytt LCHF-bröd, det blev frallor denna gången och de blev verkligen kanongoda. Dessutom var de väldigt lättbakade. Receptet finns här.
Paus med kaffe och LCHF-frallor

The five tibetan rites

Jag har nyligen börjat utöva "The five tibetan rites" eller "the five rites" som är en serie med yogaövningar och stammar från tibetanska munkar. De fem övningarna sägs bl a bromsa åldrandet, ge mer energi, minska stress och stärka hela kroppen. För bästa effekt ska man utöva "The five rites" varje dag och göra varje övning 21 gånger. Jag började förra veckan med fem repetitioner och är nu uppe i 17 så jag ökar lite varje dag. Vill ni läsa mer kan ni gör det här och om ni vill se hur man utför "The five rites" så kan ni kolla här.
Bildkälla

En liten prins

I dag blev det bebis-mys för hela slanten, för idag kom nämligen en liten prins till världen. En till liten systerson har jag fått och Enzo har blivit storebror.
426767_323280811051954_153285891384781_893901_454971763_n_large
Bild:weheartit.com

Räkmacka

God morgon, jag startar den här söndagen med en räkmacka och en kopp kaffe.
Räkmacka på oopsie-bröd

Nobels Testamente

I går var jag och systrarna på bio och såg Nobels Testamente. Jag har inte läst boken (av Liza Marklund) men tyckte ändå filmen var väldigt bra. Dessutom passar Malin Crépin bättre i rollen som Annika Bengtzon än Helena Begström.
Bildkälla

D-vitamin

Visste ni att de flesta i skandinavien har brist på D-vitamin (i alla fall under vinterhalvåret)? Läs mer på Kostdoktorn.se om vad D-vitaminbrist kan ställa till med för kroppen.
Eftersom det är svårt att få i sig via kosten har jag nu laddat upp med D-vitamintillskott

Konsert och vampyrfilm

I onsdags tog Mini med mig på konsert på universitetet. Det blev således tysk electro-pop mitt på blanka eftermiddagen i form av bandet Paula (Elke Brauweiler) och det var riktigt trevligt. Jag fick även träffa Minis lärare och en och annan tysk så jag fick prata lite tyska igen.

Paula in action

Vårtecken på väg hem till Millan

Mini hade införskaffat Breaking Dawn part 1, så vi åkte hem till storasyster för lite filmmys

Sol, sol, sol

Inte går det att sitta inne en sån här dag.

Smoothie

15 grader och klarblå himmel. Har precis avverkat en timma power walk och har precis satt mig på altanen med en smoothie (kokosmjölk+en näve frysta bär och en skvätt grädde) och tänkte plugga lite.

Kaffe på altanen

Underbart vårväder idag, då blir det eftermiddagskaffe på altanen.

Födelsedagskalas

I går firade vi Bosse som fyllde år i veckan. Det blev fika med våfflor och efter fikat visade Enzo upp sina färdigheter på cykeln - han har precis lärt sig cykla helt själv. Sen åkte mamma, pappa och farmor och farfar hem och jag stannade kvar och kollade på Melodifestivalen. Det blev en riktigt mysig dag/kväll och jag tycker helt klart att rätt låt vann.

Lättnad

Nu har jag äntligen, efter tre veckor, fått reda på mitt resultat på tentan. Jag blev godkänd! Vilken lättnad.

Lite bättre

Jag känner mig lite bättre idag så det fick bli en power walk. Jag hade tur för solen kikade fram precis när jag var ute.

Fortfarande krasslig

Jag är fortfarande förkyld och har i dag varvat kurslitteratur med Gossip Girl och lite gott LCHF-bröd.

Marni for H&M

Jag hade helt glömt bort att kollektionen skulle släppas i dag. Nu är även det mesta online slutsålt. Från bilderna jag har sett tyckte jag att mycket var fint - fina färger och mönster.
De här är nog mina favoriter:
Bilder: hm.com

Brödbak

Hej på er! Jag har precis bakat ett supersmaskigt glutenfritt LCHF-bröd.
En fin limpa blev det

Mycket Bregott ska det vara!

En liten paus

Halsen svider och näsan rinner. Jag har fått årets första förkylning. Inte så mycket att göra åt saken förutom att vila.
Rosa Converse och Plaza Kvinna med härligt vårmode. Lite kallare i dag men visst är det vår i luften!

Klarblå himmel

Jag är inne i en riktig bokslukar-fas och läser jättemycket. Egentligen borde jag nog läsa lite i min kurslitteratur också men jag tänkte att en psykologisk thriller kommer ganska nära. Har ni sett vilken härlig blå himmel! Solen värmer så skönt ute på terrassen.

Fynd

I går var jag och Mini på Erikshjälpen och kikade lite. Mini fyndade ett litet soffbord och jag en liten gräddkanna, en sockerskål och en tillhörande bricka. För endast tre guldpengar. Nu är jag redo för att ställa till med kafferep.
Det är nästan lite "Nils-Karlsson-Pyssling-gulligt"
RSS 2.0