Julmarknad

Jag träffade Jessica på Marienplatz i går när det precis hade blivit mörkt. Där drack vi Glühwein och gick runt och tittade lite. Sen promenerade vi mot Sendlinger Tor, där det också är julmarknad, för att sen ta oss till Theresienwiese och Tollwood - ytterligare en julmarknad.
Marienplatz med den stora julgranen på plats

Mycket kitsch finns det att köpa för den som vill

Eller så struntar man i det och dricker Glühwein i stället

På Tollwood finns det en svensk bar där man kan köpa glögg och köttbullar..

..men jag var mest sugen på Apfelkücherl - friterade äppelskivor doppade i kanel och socker

Jessica var sugen crepes med nutella och banan

På Tollwood finns det tält man kan gå in i där det säljs allt mellan himmel och jord - en liggande Buddha till exempel..

..eller ljus gjorda som djur, snacka om hantverk


Första advent

Glad första advent på er! Hoppas att ni hemma i Sverige inte blåser bort i stormen. Den har söndagen har München bjudit på solsken, klarblå himmel och ca 12 plusgrader. Lite svårt för adventsstämningen att infinna sig då. Men snart blir det julmarknad med Jessica. Ska bli mysigt!
Min adventsljusstake förra året. I år blir det ingen eftersom jag inte kommer vara här så länge till.

"Vart är vi på väg?"

I går var det dags för fredagsmys/Londonplanering hos familjen Fyhr. Jonas hade bakat underbara scones och till det drack vi thé, för att undvika huvudvärk den här gången. Sandra hade varit kreativ och bakat en blåbärspaj i miniformat som vi mumsade i oss med vaniljglass. Sjukt god! Lite planering till våran Londonresa om två veckor blev det, bl a hade Sandra hittat en trevlig restaurang och ett ställe för Afternoon tea. Ska bli så kul.
Lite senare plockades chipsen fram för då var det dags för...

...På Spåret och vi var jättebra och kunde svaren på nästan alla frågor

Ett bad,choklad och Harry Potter

Nu blir det filmkväll.
Sista Harry Potter-filmen köpte jag igår och fick chokladen på köpet.
Kan konstatera att mjölkchoklad och popcorn faktiskt är en sjukt bra kombination.

Glögg och pepparkakor

I går hade jag i pricip bestämt mig för att sitta hemma och tjura över alla dumma tyskar när Sandra ringde och bjöd hem mig på middag. Det lät ju helt klart som ett bättre alternativ och vi hade en supermysig kväll som vanligt med en hel del vin och glögg, som känns lite i huvudet idag...
Sandra "slängde ihop" en underbar kycklinggryta med svamp

Efter middagen tyckte vi att det kunde vara mysigt att baka pepparkakor

och vad passar bättre till om inte glögg

en lite depstump fick man smaka på innan pepparkakorna var färdiga

en plåt med hjärtan som smakade och doftade ljuvligt


Snö?

Jag vaknade för första gången den här hösten med något som med lite fantasi eventuellt kan liknas vid någon form av snö.

Min eftermiddag

Ledig dag och jag skulle fixa lite saker tänkte jag. Till exempel säga upp mitt telefon- och internetabonnemang och avanmäla min bostadsadress. Det gick väl lite sådär kan man säga och just idag är jag väl inte direkt kompis med tyskarna. För att citera Forrest Gump: "And that's all I have to say about that"

Men jag hade en trevlig eftermiddag ändå. Solen sken och jag gick bort mot Rosenheimer Platz. Jag tänkte följa Weissenburgerstr. bort mot Orleansplatz där det brukar ligga en Bürgerbüro men när jag kom fram hade det gjorts om till Kindergarten. Något man inte tyckte var så viktigt att informera om på Internet..


På Weissenburger Platz var förberedelserna i full gång för julmarknaden som jag tror öppnar till helgen

Allt var smyckat med granris och annat juligt..
..som en jultomte

På Tengelmann tyckte de att man skulle köpa adventskransar. Hej Kitsch!

Nytt från Vero Moda

Hann med en runda på Vero Moda igår innan jobbet och köpte två linnen med spets. Har redan ett i svart och tycker de är så snygga att ha under en kavaj eller kofta.

Nu är det snart jul

Nu har jag tänt min ljuslykta med doftljus kanel/äpple så nu börjar jag så smått komma i julstämning. Pratar med Mini på Skype eller nu får vi chatta för vi låter som robotar när vi pratar och förstår bara hälften av vad den andre säger.
I morgon är jag ledig och ska sova lääänge. Hoppas ni har en trevlig kväll!

Promenad

Har precis kommit hem från en promenad och har nu fina rosor på kinderna. Nu börjar det bli mörkt så jag ska snart tända lite ljus och kanske lägga mig i badkaret. Tog lite bilder från promenaden. Enjoy!
Känns fortfarande väldigt mycket som höst här så det är lite svårt att föreställa sig att det är 1:a advent om en vecka.

Städning och choklad på pinne

Jag vaknade i morse med stel nacke och huvudvärk. Inget kul sätt att börja dagen på men som tur var gick det över ganska snart. Jag har lyckats börja rensa lite här hemma. Man samlar ju alltid på sig en hel del saker och nu är ett bra tillfälle att rensa ut och få lite ordning så jag inte tar med mig en massa skräp hem till Sverige sen.

I går efter jobbet var jag och handlade som vanligt och hittade en rolig sak - choklad på pinne som man smälter i varm mjölk.
Sött men gott!

Mera shopping

Måndagen var sista dagen innan familjen åkte hem så det blev en liten tur på stan i kylan.
Vi promenerade ner till stan och gick förbi en fin väggmålning


Dagens shopping var det mest mamma som stod för och medans jag assisterade henne i provrummet visade pappa och Stina ungefär så här mycket intresse för shoppingen (lite mer intresse visades för mobiltelefonerna och alla deras funktioner)

Efter en kaffe och lite brända mandlar gick vi hem och väskorna blev packade och vägda. Kvällen avslutades med indiskt i närheten av Rosenheimer Platz. På tisdagmorgonen gick vi upp tidigt och kramades hej då. Men det kändes inte så farligt eftersom vi ses om mindre än en månad då jag flyttar hem till Sverige igen..

Lugn söndag

I söndags tog vi det väldigt lugnt.
Mini och jag gav oss ut på promenad..

...och kan nu säga att vi vet var jultomten finns..

Det blev en sen lunch på en indisk restaurang och vi hittade en ny favorit - mangoschorle

Vi var så mätta att vi behövde smälta maten så vi promenerade lite till, förbi Gasteig...

...och Muffathalle

Vi fortsatte längs Isar och sög in det sista av hösten


På vägen hem gick vi förbi en galen balkong där man hade tjuvstartat lite med juldekorationen och kanske överdrivit en smula..


På kvällen blev det Fars Dag-middag och sen var den söndagen slut.

Solsken och lite bilar

På lördagen sken äntligen solen så vi åkte en sväng till Olympiapark och gick först en runda på BMW Welt och sen satte vi oss och njöt lite i solen.
Mamma hittade en nyckelpiga
Efter en lång promenad i Englischer Garten och en liten tupplur hemma blev det middag på en bayersk restaurang.
Hur gott?
Reastaurangen hade trevlig dekoration på väggarna, typ Jesus i ett hörn..
Pappa och mamma var glada

Shopping och födelsedagsfest

På fredagen blev det en liten runda på stan trots att det var svinkallt.
Mini är nöjd med sina inköp

Senare på kvällen var det dags för lite födelsedagsfestligheter hos Jessica, som fyllde år. Mycket trevligt var det!
Födelsedagsbarnet

Minipäron på besök

Nu har jag haft Mini och päronen på besök (eller Minipäron som farbror Desa skojade till det) och vi har haft det supertrevligt. Pappa tog med en reservkamera till mig som jag kan ha ett tag innan jag hittar en som jag vill ha, så nu blir det förhoppningsvis lite mer bloggande.
Familjen anlände i torsdags så vi åt en sen lunch hos mig och promenerade sedan ner till stan på kvällen för att titta i lite affärer och kvällen avslutades på en thairestaurang vid Viktualienmarkt.

Nya skor

Har letat länge efter höstskor av den här typen - kängor i mocka med kilklack. Men de har antingen haft för låg klack eller för hög klack eller haft fel färg osv. Nu snubblade jag över de här på Asos så nu har jag beställt dem i svart.
Bild 1 von London Rebel – Schnürstiefelette mit Keilabsatz
Bild: Asos.de

Höst

München bjuder på fantastiskt höstväder - solsken, 16 grader, klarblå himmel och gula prasslande löv. Jag förbereder lägenheten för familjebesök nästa vecka men ska snart ta mig ut på promenad. Hoppas ni får en fin söndag!
RSS 2.0