Höstpromenad

God morgon!

Jag startade dagen med en riktig powerwalk för att njuta det sista av hösten. Vintern närmar sig mina vänner!













Nu är det snart dags att dra till jobbet igen. Ha en underbar fredag!

Skype med lillasyster och så lite delicatobollar

Goder afton! Snart läggdags tror jag. Har skypat med Mini sen jag kom hem från jobbet i princip. Alltid kul att snacka lite, vi fånar oss alltid när vi pratar och så har vi en sång som vi alltid måste sjunga i duett, hahaha. Tur att ingen annan hörde oss.

Har tänt mina doftljus med äpple/kanel-doft från IKEA så det luktar helt underbart i hela lägenheten. En liten delicatoboll från samma ställe slank också ner innan. Nu är jag redo för sängen.

Massor av kärlek

Panikshopping på IKEA

Ja, Tess och jag skulle ju alltså dra till IKEA igår. Vi bestämde oss för att åka lite senare för vi hade båda lite saker att uträtta på dagen. Sagt och gjort, vi satte oss i bilen vid klockan 18. En timma tog det för oss att komma ut på Autobahn (den sträckan från Tess ut till Autobahn är inte ens en kilometer) på grund av en byggarbetsplats inne i stan. IKEA stänger klockan 20. Efter ett par felkörningar i ren panik kom vi fram till det blå/gula möbelhuset ca 40 minuter innan de stängde. Jag panikshoppade pepparkaksdeg i matshoppen och sen sprang vi igenom hela varuhuset på rekordtid. Jag fick med mig doftljus, galgar, en ljuslykta och en adventsljusstake hem. Jag har aldrig varit inne så kort tid på IKEA förut...


Nya vantar

Hej hopp! Jag är ledig idag och har bara drivit runt och inte gjort något nyttigt alls. Kom precis hem från en runda på stan. Fick bland annat med mig ett par nya vantar från Zara hem.



Tyckte de var så fina med silverknapparna på.

Nu ska jag äta lite och sen ska jag och Tess till IKEA. Hoppas vi inte kör vilse den här gången bara...

Lugn helg

Hej på er, hoppas ni mår bra!

Jag har haft en väldigt lugn helg som omväxling. I fredags hade Tess och jag filmkväll med skräckfilmstema. Först såg vi The Messenger som var en helt okej skräckis faktiskt. Efter det sa Tess att hon sett trailern för en annan rysare som heter Paranormal Activity och vi tyckte att det verkade som en väldigt bra idé att titta på den också (kan ses på www.ch131.com). Den handlar om ett par som sätter upp kameror i sitt hus för att filma alla konstiga saker som händer där t ex dörrar som öppnas, lampor som tänds, konstiga ljud m.m. Hela filmen är mer som en dokumentär eller typ i Blair Witch Project-stil och man vet inte om det är på riktigt eller inte. Den första kvarten satt vi och gäspade, men sen blev den bara läskigare och läskigare och vi var nästan tvugna att stänga av den för vi höll på att få varsin hjärtinfarkt. Så om ni vill bli riktigt rädda och har starka nerver - se den!

I går jobbade jag och sen blev det några glas vin hos mig, vi kom aldrig ut för vi kunde inte bestämma oss för vart vi ville gå.. Idag har vi promenerat, gått på en marknad i närheten av mig som heter Auer Dult, käkat lite (mycket) och kollat på mer film. Så nu är jag precis hemkommen och ganska trött. Men jag tänkte nog måla lite innan jag sover, måste ju utnyttja den extra timmen.

Mycket vaxning

Ja oj, vad jag har vaxat idag på jobbet. Jag är helt slut och mina ben gör ont från allt spring. Nu har jag bara precis kommit hem och ska snart iväg till Tess för lite filmkväll. Det blir alltså en lugn fredagskväll för min del.

Okej så man ska alltså ställa om klockan på söndag. Tur att jag ska vara ledig på måndag om jag skulle glömma det menar jag..

Skönt med fredag

God morgon mina vänner,

hoppas ni har sovit gott. Det har jag gjort i alla fall. Somnade direkt när jag lade huvudet på kudden igår efter en väääldigt lång dag på jobbet. Snart är det helg och det är skönt tycker jag.

Nu kom jag precis på en sak. När ska man ställa tillbaka klockan egentligen? Är det denna helgen? Oops, måste komma ihåg det!

Bad things



Jag är helt såld på vampyrserien True Blood, men jag är ännu mer såld på soundtracket till serien -Bad Things med Jace Everett. Helt sjukt bra!

Ny korsett

Var nere en sväng på stan idag och hittade en ny korsett, eller det är nog snarare en bustier. Den är i alla fall superfin och jag har letat jättelänge efter en.


Hittade den på H&M

Adventstider

I går damp IKEAs lilla advent/jul katalog ner på mitt hallgolv och visst börjar man längta lite till adventsmys. Kände direkt att jag ville baka pepparkakor och tända adventsljus när jag öppnade katalogen. Men jag får kanske vänta några veckor till, eller? När jag bodde hemma började jag alltid spela julsånger i oktober så mamma och pappa till slut blev helt galna.





Om Anna Skipper har rätt..

En tanke bara: Om Anna Skipper har rätt och man verkligen blir vad man äter så vore jag just nu en mango.



Gossip Girl

Nu är jag hemma igen efter en lång dag på jobbet. Har lagt mig i sängen och tänkte kolla på det senaste avsnittet av Gossip Girl. I morgon är jag L E D I G!



Behöver nya ankle boots..

... tycker de här från H&M är riktigt snygga faktiskt. Är glad att de har utökat sitt skosortiment på sistone. 10 cm klack är väl på gränsen till humant för en vardagssko (även för mig). Jag får fundera på det. Kanske sparar jag mig till Jimmy Choo kollektionen kommer den 14:e november.


Bild: hm.com               39,95 EUR

Mysteriet är löst

Migrän ger större risk för baksmälla.

Nu är mysteriet äntligen löst. Ett stort tack till de forskare som framkallade migrän hos en grupp möss och lät dem dricka alkohol för att sedan se att de visade tecken på att ha ont och drog slutsatsen av att migrän och alkohol inte är någon bra kombination. Tack! Äntligen vet jag varför jag inte alltför sällan kramar toalettstolen "dagen efter". Tack!

Slät som en babyrumpa

Hej, hej hallå!

Vi hade det lugnt på jobbet idag så vi passade på att vaxa varandra, vilket var välbehövligt kan jag tala om. Så nu är jag slät och len som en babyrumpa igen.

Ska snart knyta mig, det är ju en dag imorgon också!

God natt mina vänner

Skyltfönster

När vi gick från Paradiso i lördags så gick vi ner i Tal och förbi ett skyltfönster som jag tror tillhör en optiker/glasögonaffär. De brukar alltid ha en intressant skyltning där som inte alls har med glasögon att göra men som får dig att haja till och stanna - och jag antar att det är det som är meningen. Nu hade de kvar skyltningen från Oktoberfest, den såg ut såhär:


För att förtydliga: Öl + slagsmål = ambulans


barnfamilj + för mycket sockervadd och karusell = tom plånbok


Öl + karusell = spya

Så nu är ni varnade till nästa års Oktoberfest!

Männerherzen



Jag och Tessi hade en riktigt mysig bio-date ikväll. Vi såg en tysk komedi som heter Männerherzen. Den var verkligen otroligt bra, gud vad jag skrattade. Efter bion gick vi hem, det var så skönt att promenera lite efter allt godis och popcorn.

Nu ska jag försöka sova. Upp och jobba imorgon.

Sov sött

Paradiso

God morgon! Måste säga att jag mår lite som jag förtjänar idag faktiskt, men jag har mått sämre. I går var jag med Tess och Angelica på Paradiso Tanzbar och slog klackarna i taket. De hade 1 års-fest så det var riktigt bra drag.


Jag och Tess


Angie och jag







Nu måste jag göra lite kaffe tror jag..

Lördag morgon

Okej mina vänner, medan ni ligger kvar i sängarna eller sitter vid frukostbordet med kaffemuggen i högsta hugg är den här tjejen på väg till jobbet.

Ha en underbar lördag,

hörs senare!

Kladd med färger




Jag köpte även lite nya färger idag så nu har jag målat hela kvällen. Vilken frihet det är!



                           

Body

Jag var alltså en tur på stan idag. Träffade Mikkel lite snabbt för en kaffe på Bar Centrale, sen fortsatte jag själv med min shopping. Hittade faktiskt inte så mycket alls idag. Det är så vissa dagar. Förutom mössan så köpte jag en svart body, också den från H&M.










Såhär i efterhand kan jag tycka att den är liten svårburen eftersom man inte kan ha någon BH under. Den plattar liksom till lite där det inte behövs. Vet inte riktigt vad jag tänkte faktiskt, men den är nog snygg till en kjol eller ett par jeans och en kavaj över det.

From Russia with love

Jag hittade mössan från H&M på stan och var bara tvungen att slå till.



Svetlana from Russia? Nej, det är ju bara jag!





Är den inte underbar!

Ledig fredag

Febern är borta så jag kan i alla fall njuta lite av min lediga dag. Har druckit kaffe i sängen och lyssnat på P3 på sr.se, skönt att höra lite svenska radioprogram och nyheter. Tänkte ge mig ut på stan om ett tag och kika lite. Måste verkligen införskaffa mössa, halsduk och vantar snabbt, för det är svinkallt här nu.

Ha dé

Vampyrfeber

Nu när jag har kollat klart på alla Gossip Girl-avsnitten på nätet (www.ch131.com) behövde jag en ny serie att följa så jag beslutade mig för att se True Blood. Har bara sett det första avsnittet än så länge men jag måste säga att jag gillade vad jag såg. Vampyrer fascinerar mig på nåt sätt. Antagligen inte bara mig för det verkar ju som halva världen har fått vampyrfeber tillsammans med hela Twilight-hysterin. Jag var ganska liten när jag såg En vampyrs bekännelser (Interview with the vampire) men jag kommer ihåg att jag satt klistrad framför TV:n och inte kunde slita blicken från vampyrerna spelade av Brad Pitt och Tom Cruise , för det var något över deras vita skinn och blodsprängda ögon och deras törst efter mänskligt blod som var..sexigt.




Åh, kom igen nu tjejer! Räck upp en hand alla ni som tycker att vampyrer är sexiga.

Monki kommer till Tyskland!

Jag har inget bättre för mig så jag surfar runt på olika sidor och spanar in kläder. Jag har länge tyckt att det är så otroligt synd att Monki inte finns i Tyskland, men nu när jag var inne på deras hemsida så såg jag att de ska öppna upp butiker även här. Hoppas, hoppas att de öppnar upp en butik i München!

De har otroligt snygga kläder till bra priser. Här är några favoriter från hemsidan:


Top: 350 SEK


Klänning: 400 SEK


Blazer: 400 SEK


Pumps: 450 SEK

Bilder: www.monkiworld.com

Läkarbesök

Hej på er!

Är hemma från jobbet idag också, var hos doktorn på förmiddagen. Skulle normalt sett inte gå till doktorn för lite feber och halsont men här i Tyskland går man till doktorn för minsta lilla och jag behövde en attest till jobbet. Den snälla doktorn skickade hem mig till sängen och beodrade mig att vila och dricka ordentligt och det är precis det jag gör nu.

Tjing på er!

Godnatt-sång



Underbar sång...Tack Mini för tippset!

Vitaminkick

Hej, hej från sjukstugan! Feber och halsont..ligger nerbäddad i sängen och kollar på Gossip Girl. Har snart sett alla avsnitten och börjar få lite smått panik över vad jag ska göra sen.

Släpade mig ner till affären innan och storhandlade. Köpte en massa frukt och grönsaker så nu tänkte jag stärka mitt immunförsvar lite. Hittade även en smoothie med banan och jordgubb som var hur god som helst. Säkert en massa vitaminer i, och inga konserveringsmedel alls..



Eller "smoosi" som tyskarna säger.

Jag ser det snöar...!

Ja, jag trodde jag såg i syne när jag vaknade men icke! Det snöar faktiskt. Ganska mycket också..

Dags för mössa

Jag promenerar nuförtiden till och från jobbet eftersom det är gångavstånd. Det tar ca 20 minuter och det är en ganska skön start på dagen - frisk luft och vardagsmotion är inte att underskatta. Men idag var det svinkallt att gå och jag höll på att förfrysa öronen i blåsten. Så nu är det snart dags att ta på mössa. Men jag vill ha en ny, tänkte jag skulle gå på stan till veckan och köpa en. Den här från H&M tycker jag var ganska söt, ska kanske slå till på den?



Bild: hm.com

Höstrusk

Ja, mina vänner förra veckans 27 grader och solsken har förvandlats till 7 grader och regn med hård vind. Det svänger fort. Jag skulle ha varit ledig idag, vilket jag hade sett fram emot för att få vila upp min något ömma hals lite. Men det var tydligen någon som var sjukare än jag och då ställer man ju så klart upp..

Det är någon som saknas..

I fredags hade vi avskedsmiddag för Jessica på Asado Steakhouse. Vår fina vän har bestämt sig för att lämna München ett år för att åka till Barcelona och Bangkok. Det är sorgligt men jag vet att hon kommer att få ett underbart år och få uppleva en massa spännande saker.



Ha det helt underbart mitt hjärta, vi ses om ett år!

Årets sista sommardag, i oktober..

God morgon!

Jag ligger fortfarande i sängen med kaffemuggen i högsta hugg. Åkte igår direkt efter jobbet hem till Tess, som hade lagat mat till mig och Jessica. Sen blev det lite vin (vad hände med min detox?) och en massa prat och när jag kom hem stupade jag i säng. Jag var tvungen att sova med fönstret öppet för det var så varmt i lägenheten. I går hade vi nämligen 27 grader här nere. Det är något jag verkligen älskar med München, att höstarna ofta är så varma. Men det var tydligen årets sista sommardag så det blir väl kall höst här hos oss också så småningom.

Detox



Jag kör en välbehövlig detox..om nu bara de mörka ringarna under ögonen ville försvinna..

Oktoberfest - slut för i år, tack för i år









Sista helgen på Oktoberfest med Tess var hur kul som helst och relativt händelserik.

Förutom det obligatoriska öldrickandet och bänkdansandet informerade vi oss om fördelar/nackdelar med botox av en bissexuell tysk kirurg som hade rakat hela kroppen (jag skällde på honom och förespråkade vaxning). Sen hamnade vi i en het diskussion med en fet snubbe från Schweiz som tyckte att tyska skulle vara världsspråket nummer 1 och var helnöjd med att det enda han kunde säga på svenska var: Skål! Senare spöade jag upp en italienare (han förtjänade det) och Tess fick (helt oprovocerat) nästan stryk av en tjej med näspiercing men vi  avslutade med stil i alla fall (nåja) med att dansa på scenen i Löwenbräutältet. Nej, tyvärr blev det inga bilder med min kamera (jag var helt enkelt för upptagen med att dansa häcken av mig till Walking on Sunshine och We will rock you balanserandes i en upphissad öltunna fem meter upp i luften) men ni kan ju alltid spana in youtube.

Ölmarathon

Jodå, vi trotsade terrohoten och drog till Wiesn igår. 10 timmars ölmarathon igår följdes av ett 10 timmars arbetspass idag (för mig i alla fall, vissa andra hade det bra och kunde ligga i sängen hela dagen). Men det gick bra - är man viking så är man.


Diana och jag


Världens bästa Jessi


En något berusad (?) Philip




Jag är tydligen fascinerad av killar som spelar i band, saxofon - alltid ett plus


Mina färdigheter som fotograf försämras alltid något när jag gör något som involverar alkohol..


Ja, här får man använda fantasin lite..
RSS 2.0