Hi, heels!









Långhelg

Underbart med tre-dagars-helg, tycker det borde införas permanent. Kommer knappt ihåg hur man firar Valborgsmässoafton, det var väldigt länge sen jag gjorde det. I dag firas den med Topmodel-kväll hos Tess och lite utgång efter det. I dag har jag haft ett väldigt intressant möte, men mer än så kan jag inte avslöja..än. Men det gjorde den här regniga dagen lite ljusare i alla fall.

Peace

Bad och bok



Ett varmt bad och ett par kapitel i Blonde.

Inget för en hypokondriker light

Det här är verkligen inte roligt... Men man behöver nog inte få panik än. En tjej i klassen berättade att hennes man är helt hysterisk över att svin-influensan har kommit till Bayern. Han hade varit på apoteket och köpt en storpack munskydd, näst intill förbjudit henne att åka tunnelbana och gett tydliga instuktioner på hur hon skulle göra om hon såg/hörde någon som hostade - springa för livet!

Jag är inte hysterisk..än.

Frühlingsfest

I går var jag på Frühlingsfest med de här två brudarna Magdalen och Tina, från min klass.





Vi drack öl, dansade på bänkarna och träffade lite roliga typer..




Ulrika lite kastrull..märk poliserna i bakgrunden. De var väldigt snabbt på plats när de behövdes kan jag tala om..

När tälten stängde vid elva gick vi till Milchbar och dansade. Lite jobbigt det var i skolan idag då, jag trodde aldrig att dagen skulle ta slut. Men nu är jag äntligen hemma i sängen igen, skönt!

Plikten kallar

God morgon! Sitter här med Tina som försöker gissa sig till vad jag skriver, hihi. Vi ska snart dra iväg till skolan, sega och trötta. Men vi hade jättekul igår! Skriver mer senare.

Regn?

God morgon! Gäsp..jag är trött, sov alldeles för djupt när alarmet gick av. Det kan väl ändå inte vara nyttigt att bli uppskrämd sådär på morgonen? Jag tror på att vakna naturligt av sig självt..

Typiskt att det ska regna idag då, när vi ska på Frühlingsfest. Nu ska jag dra till skolan för jobbiga långa teori-timmar och provskrivning..

Over and out

En bra känsla

Har varit ute på en rask promenad för att rensa tankarna. Jag har känt mig i obalans de senaste veckorna (månaderna? åren?), men just nu känns det verkligen bra. Jag känner mig lugn och stark. Provet får gå som det går imorgon. Allting ordnar ändå alltid upp sig i slutändan.

 Jag ser fram emot att gå på Frühlingsfest med Tina och Leni. Resten av veckan kommer bli underbar!

Peace

Pluggpaus



Ja, det är viktigt att pausa också. För att få tillbaka inspirationen menar jag...eller för att hitta den överhuvudtaget.

Måndag..igen

Helgen var över på ett ögonblick. Måndagen här igen. Tycker att tiden går skrämmande fort just nu. Har redan avklarat skoldagen, idag med lite massage och sminkning. Nu gäller det att åter sätta sig med näsan i böckerna. Måste städa upp här hemma lite sen för imorgon får jag en nattgäst. Jag ska gå på Frühlingsfest med två tjejer från klassen och en av dem ska sova här. Kul ska det bli! En annan sak som är superkul är att Lisa kommer hit denna veckan, det ser jag mycket fram emot.

Fråga Olle och Phonephucker

Nu orkar jag inte plugga mer. Jag är så förbannat trött på tyska just nu, gah..
Jag fortsätter min kväll med Fråga Olle på kanal5.se sen tänkte jag läsa ut en av böckerna jag håller på med för tillfället (som jag fick låna av Mini) Phonephucker -en telefonhoras bekännelser av Tanja Suhinina. Den är skriven av en jättesmart tjej som blev telefonsexförsäljare för att få ihop den arbetslivserfarenheten som krävdes för att komma in på psykologlinjen. Jag tycker det är helt hysteriskt kul och boken är jättebra skriven. Mycket humor!




Sen tänker jag sova för jag är T R Ö T T...

Plugghäst

Ska sätta mig ute på balkongen och plugga lite WISO som jag har prov i på tisdag. Något svalare idag men ändå skönt. Svårt att hitta motivation till att få något gjort. Men så är det bara ibland. Jag brukar inte vara särskilt negativ men inför det här provet känner jag mig allt annat än positiv. Svåra tyska ord och uttryck... Lika bra att sätta igång.

Bäst att ladda med kaffe först!


Yesterday

I går var det underbart väder, så jag, Jessica och Angelica bestämde oss för att ha lite picknick på Jessicas bakgård. Vi dunkade ner under ett träd och njöt av solen.



När vi kände att vi hade repat oss från kvällen innan hade vi lust att dra till en Biergarten. Vi mötte upp några tyskar på Viktualienmarkt, drack en öl och drog vidare till en annan Biergarten - Hofbräukeller vid Wiener Platz.
Jessica och jag hamnade mitt i en svensexa, med ett gäng supergulliga killar i full Lederhosen-mundering. Men de skulle dra vidare till en strippklubb så vi fick skiljas från dem...


När Hofbräukeller stängde drog vi till Nektar men innan dess hann jag ta ett kort på två plastkor som var stod vid ingången till Biergarten. Lite onödigt kan man tycka, för sen dog batteriet till kameran..

 

Pengabrorsan rockar

Har haft en supernice kväll med mycket öl, en svensexa och lite nektar på det. Skriver nog mer imorgon, märker att jag är lite kastrull faktiskt.

Moneybrother...enjoy!




Biergarten

Tjenixen!

Härligt väder, solen skiner, jag är inte bakfull - så vi tänkte dra till en Biergarten. Sitta under kastanjer, njuta av solen och dricka öl!



Gårdagen var helt ok, mycket dans blev det. Nu ska jag bara svida om till något svalare och dra hem till Jessica.

Over and out

Klädpanik

Nu drar jag på föris till Jessica. Har haft världens klädpanik som vanligt. Men det blev svart kjol, vit t-shirt och kavaj.

Ciao

Utmanad

Var kommer du ifrån? Det sägs ju att män är från Mars och kvinnor är från Venus

Heter? Ulrika Anna Elisabeth Råsmark

Hur gammal är du? 24

Tycker du om någon just nu? Javisst

Jag samlar på? Får nog svara skor på den frågan, även om det inte riktigt var meningen från början utan mer blev så ändå..

Har du sovit i din egna säng inatt? Ja

Har du strumpor på dig? Bara när jag måste eller när det är kallt

Hur svara du i telefon? Ulrika eller Hallå om jag har bråttom

Vad ska du göra ikväll? Skaka rumpa på P1 med tjejerna

Vad ska du göra imorgon? Försöka att inte vara bakfull

Var vill du bo när du blir stor? München är ju forfarande en trevlig stad, men om jag skulle tröttna en dag så flyttar jag väl dit vinden bär mig

Vad vill du bli när du bli stor? Snyggare och klokare

Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren

Laddar du ner musik och filmer från internet? Nej. Även om jag hade velat så hade jag nog inte vetat hur man gör, jag är teknik-handikappad.

Bär du glasögon eller linser? Nej

Har du piercing? Nej

Öronen? Ja

Har du tatuering? Nej, men i ett svagt ögonblick blev jag faktiskt lite sugen på att göra en när jag följde med lillasyrran och tatueraren var skitläcker. "Ta mig härifrån innan jag gör något dumt", sa jag.  Men det gick över sen.

Vill du gifta dig? Självklart

Vill du ha barn? Hmm..nja..jo, kanske..äh, nästa fråga tack!

Solar du ofta? Bara på sommaren, men är alldeles för rastlös

Är du bra på att laga mat? Det råder det nog delade meningar om

Gillar du att dansa? Om jag gör? Jag dansar alltid, överallt och mycket!

Vilken är din favoritglass? Inget slår farmors rabarberglass med vit choklad

Tror du på ett liv efter döden? Ja, eftersom jag alltid har varit övertygad om att jag var en hippie i mitt förra liv. Följdfrågor på detta?

Är du morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska tror jag. Jag får aldrig saker gjorda på morgonen.

Vilken ögonfärg har du? Blå,men ibland ser de nästan lite gröna ut

Vilka hårfärger har du haft? Alla nyanser av blond och när jag var 15 färgade jag håret mörkbrunt, det såg för jävligt ut

Är du beroende av något? Ja, men det kan jag väl inte skriva här på bloggen heller.

Har du kysst någon under den senaste veckan? Oh, yeah!

Jag blev utmanad av Mini vidare utmanar jag Evelina


Sommar

I dag hade vi ett intressant tema i skolan - nämligen färganalys. Först måste man täcka håret med en vit handduk, så bara ansiktet (utan make-up) syns. Sedan använder man sig av  tygbitar i silver och guld för att se vad som passar bäst , guld är varm och silver kall.
Sedan täcker man axelpartiet med färgade tygbitar,en färg i taget, för att se vilken färg som speglar huden bäst. Vilken färg tar bort röda toner i huden och vilka färger får ögonringarna att verka ljusare osv. Man kan sedan se vilken årstid man är, vinter och sommar är kalla färger och vår och höst är varma.
Jag blev sommar. Alltså passar silver bäst till mig och kalla färger med blå underton liksom alla nyanser av grått. Sommarfärgerna är mjuka, dämpade och disiga.



Mycket handlar ju även om att trivas i färgerna och vad magkänslan säger. När jag tänker efter använder jag mycket gråa kläder faktiskt.

Jag ångrar ingenting

Lite Heidi ikväll kanske?

Försöker plugga lite Wirtschafts- und Sozialkunde men det är så grymt svårt att hitta motivation till det, för det är så förbaskat tråkigt. Men jag måste hitta motivationen de närmaste dagarna för jag har prov på tisdag. Det är så lätt att bli distraherad, helt plötsligt kommer jag på mig själv med att prova kläder eller läsa tidningar i stället. Dåligt!

Tänkte ändå snart dra till Tess där vi ska kolla på Topmodel ikväll.


Motståndskraft

På vägen hem från skolan kunde jag ju naturligtvis inte låta bli att gå in på H&M för att spana in Matthew Williamsons underbara kollektion. Eftersom jag har shopping-stop nu så fick jag nöja mig med att titta. Mycket färg och mönster, vilket ju är typiskt för Williamson. Verkade inte direkt vara någon rusning här i München. Jag minns att de reade ut Stella McCartneys kollektion här nere när det begav sig, medan den i Sverige tog slut på bara några timmar..intressant.




Jag var stark den här gången men den här klänningen var svår att motstå..

Hot stones and Milk

God middag! Hemma från skolan efter en dag med anatomi och dermatologi - lungsystemet, hår och naglar bearbetade idag. Det är nästan alltid intressant faktiskt!

Lite av gårdagen:
I skolan hade vi ansiktsmassage med Hot Stones och det kan man verkligen kalla hot! Stenarna var skållheta. I ansiktet fördelades varm olja och sedan lades en sten på pannan som fick bli där i ca 5 minuter. Sedan utfördes en massage med två mindre stenar i olika rörelser. Efter det lades en sten åter på pannan och även en under nacken. Massagen var egentligen angenäm men vi hade alldeles för varma stenar. Det är svårt att slappna av när man hela tiden är rädd för att bli skållad.


Senare på kvällen såg jag filmen Milk tillsammans med trevligt sällskap. Otroligt bra film men något för lång när man är trött, det var svårt att hålla sig vaken. Men jag är glad att vi stannade och såg slutet, för det var det som gav liv till hela historien.


Give Me Fire

På onsdagar har jag alltid lite sovmorgon. Idag vaknade jag ändå vid åtta för jag skulle ta en dusch innan skolan. På det följer föning av ett par kilo hår så det tar ju ett tag liksom. I dag har vi modellpraxis i skolan, sen tror jag vi skulle få göra Hot Stone-behandlingar på varandra.

Jag är så glad att solen skiner, det gör att allt känns lite lättare. Lyssnar på Mando Diaos nya platta och får en skön känsla i hela kroppen.

Okej, jag fattar vinken!

Tänkte läsa lite så jag kollade just igenom min bokhylla. Jag hittade två böcker som jag har fått av mamma:


Förra årets födelsedagspresent - Dumpa honom, han vill faktiskt inte ha dig  Av: Greg Behrendt och Liz Tuccillo




..och det här årets födelsedagspresent: Bättre självförtroende steg för steg, en praktisk guide Av: Mark Tyrell

Känns inte som jag behöver tillägga något mer..faktiskt.

Problem..jag?

Har hängt med Jessica hela eftermiddagen, en kaffe på min balkong och en repa på stan. Det är totalt omöjligt för mig att vistas i affärer utan att handla. Någon som känner till det problemet? Jag har gett mig själv shopping-stop efter att ha shoppat helt okontrollerat den senaste tiden. Men så tänjde jag lite på mina regler idag för jag hittade en svart kjol som var på rea. Men nu såhär i efterhand undrar jag hur många svarta kjolar en flicka egentligen behöver? Jag behövde nog egentligen inte en till.. Ett par sandaler utan klack råkade det också bli. Så nu har jag ytteligare ett par skor till "samlingen". Jag blir så trött på mig själv...


Från: Confessions of a shopaholic

Tjejkväll

I går kom de söta tjejerna Jess och Tess till mig. En underbart solig eftermiddag med kaffe på balkongen fortsatte med middag, en hel del vin och en massa tjejsnack. 

Idag är jag seg men är snart på väg till skolan, ska bara svälja kaffet först.

Annorlunda undervisning

Vi startade dagen med att skrubba våra lår och rumpor med havssalt och olivolja. Sedan en packning med alger och plastfolie på det. Rätt gissat -  cellulitbehandling stod på schemat.

På måndagar har vi även visagistik, sminkundervisning, men idag hade vi inget klassrum att vara i. Ett gäng nya elever hade introduktionsdag så alla rummen var upptagna. I stället för att vi skulle gå hem hade vår lärare (en man som tar sitt yrke och sig själv på mycket stort allvar) en jättbra idé: Vi skulle gå en promenad i det vackra vädret och spana på skyltdockor. Eller skyltdockornas make-up. Jodå, och det gjorde vi minsann. En medelålders man med kamera i högsta hugg och 25 tjejer i släptåg gick hela Kaufingerstrasse (shoppinggatan) sick sack, blockerade vägen för stressade människor, stannade vi varje skyltfönster, analyserade sminktekniken på alla dockor (de som hade huvuden) och diskuterade rena läppkonturer och smokey eyes. Kan tänka mig att det såg lite märkligt ut. Vi avslutade med en kaffe i solen innan vi fick gå hem för dagen.




Smokey eyes?

Motiverad?

Det blev lite för mycket påskgodis och lite för lite motion när jag var i Sverige.Men i dag är det måndag och jag kände mig väldigt motiverad när jag handlade mat idag..

Nu knyter jag mig

Gäsp, vad trött jag är. Jag har nu avverkat förra avsnittet av Topmodel som jag missade nu i veckan. Web-TV is the shit! Nu blir det nog sängen. Bäst att passa på medan man är trött liksom. Har släpat runt på väskor hela dagen och det känns i axlarna nu. Skulle nog behöva en massage..
Skola i morgon...känner mig lite ringrostig och inte direkt sådär överdrivet motiverad. Men det är skönt att vara tillbaka i München i alla fall.

Sov gott

Jag kan flyga, jag är inte rädd

Alltså, jag är verkligen inte särskilt glad i att flyga. För det första ska väskorna bli packade (de packar sig inte av sig själva kan jag tala om), de får inte bli för tunga och man måste tänka på i vilken väska man placerar vad, för att inte bli misstänkt för terrorism osv. Sen ska det jäktas till flygplatsen, man ska checka in, bli lite nervös för att väskan kanske var lite för tung. När det är avklarat ska man bli lite nervös igen i säkerhetskontrollen för att man inte är riktigt säker på om man verkligen tog ut nagellack och parfym ur handväskan. Det värsta är när det piper och du får ställa dig på en pall för att bli visiterad. Den manliga vakten med viktig min bara måste dröja kvar med sina händer på din rumpa lite längre än vad som behövs, och kolla en gång till, bara för att vara säker, så att du inte har ett automatvapen i BH:n. Sen är det ju nästan garanterat att man, på planet, hamnar jämte någon som luktar svett (kraftigt överviktig + svett om du har otur) och då har jag inte ens kommit till själva flygningen.
 
Jag börjar hyperventilera redan under säkerhetsgenomgången. Och när planet tar ordentligt med fart för att lyfta andas jag så häftigt att jag nästan tuppar av. Mina händer griper tag om armstöden så knogarna vitnar. Och ljudet av landningshjulen som går upp får mig nästan att ta avsked av mina nära och kära tyst i mitt huvud. Så öppnar jag ögonen och kollar upp på mina medpassagerare runt omkring mig - alla, verkligen alla, sitter i godan ro och antingen småpratar lite mysigt med stolsgrannen (de som har haft tur att inte sitta brevid en svettlök) eller läser tidningen eller sover. Jag verkar vara den enda i planet med dödsångest. Vid varje liten skakning eller gungning av planet kippar jag efter andan - påminns av stolsgrannens odör, stänger munnen och räknar till tio. Så sitter jag hela flygresan, när jag tillslut är så matt av den psykiska ansträngningen och nästan har gjort mig vän med mitt öde att  dö ung i en flygkrasch, så är det dags för landning. Och varje gång planet når mark tackar jag de högre makterna för att de har skonat mig från döden ett litet tag till.





Flygterapi - ett alternativ?

München

Nyss kommit hem till en något stökig lägenhet. Packar upp lite och städar. Tror det har blivit sommar i München på den här veckan jag har varit borta. Allt är utslaget och grönt. Vackert väder är det också!

Packning

Ok, nästan färdigpackad. Undrar just om Mr.Big hjälper mig med mina väskor..?


Carrie och Mr. Big - SATC

Nu drar jag..

... iväg för att umgås med storasyrran och Enzo en sista gång innan jag åker i morgon. Blir jobbigt att säga hej då som vanligt. Snyftvarning!

Inte okej

Lördagmorgon och jag vaknar kl 7.00 av en MOTORSÅG (enligt mitt otränade öra, kan lika gärna ha varit en gräsklippare men det är nog inte så troligt med tanke på att allas gräsmattor fortfarande är gulbruna) någonstans i fjärran, eller var det utanför mitt fönster? Jag vet inte. Men det var omöjligt att somna om efter det. Det är väl ändå inte okej?  Nej Gud, vad jag gnäller. Solen skiner, det kunde ha varit värre - det kunde ha regnat. Ja, det kunde det ha gjort. Sista dagen i Svea Rike för den här gången. Nån som vill packa väskan (väskorna) åt mig?

Nostalgi

Jag hittade en gammal Di Leva-skiva här hemma. Jag kommer ihåg att jag lyssnade väldigt mycket på den när jag var 15 eller så. Att höra Miraklet igen var sann nostalgi för mig.





Vackert!

Kvällen

Mamma och jag lagar mat - potatisgratäng och lövbiff. Snart kommer mina fina systrar. Jag dagdrömmer, som vanligt. I morgon måste jag packa. På söndag reser jag tillbaka till München. På måndag börjar skolan igen. Jag har inte fått så mycket gjort det här lovet. Tankarna har varit på annat håll. Det är alltid så.

Dagen

Vaknade med migrän idag igen. Försökte dricka lite påskmust, men det smakade inte bra. Låg 5 minuter på spikmattan. Insåg att jag behövde något starkare. Tog en tablett och sov en timma. Vaknade och var fruktansvärt sugen på glass. Ett avsnitt av Ugly Betty. Sitta ute i solen på altanen. Ikväll kommer systrarna hit på middag.

Blonde

Jag och mamma har tagit en lång promenad, käkat lite och nu ska jag färga hennes ögonbryn och fransar. Sen ska jag läsa i min bok som jag håller på med för tillfället - Blonde av Joyce Carol Oates. Jag har inte hunnit så långt än, den är väldigt tjock. Den handlar om Marilyn Monroe, om hennes uppväxt och liv, men är ingen biografi, utan en roman.



Sen kanske jag kan sova i natt för en gångs skull, om inte får jag väl lägga mig på spikmattan igen, det ska ju vara bra mot sömnproblem...

Kanelbullar

Jag behövde ett projekt idag. Jag hade egentligen planerat att plugga lite anatomi men istället för att göra det, tyckte jag att det kunde vara kul att baka kanelbullar.. .Så då gjorde jag det. Jag måste erkänna att bakning inte är min grej och kanelbullar har jag bara gjort en gång förr. Men jag lyckades!  Receptet hittade jag på alltommat.se






Färdigt!



Bildbevis : Det var jag som bakade

...

Trasiga kläder

Jag har fått pippi på trasiga kläder. För ett tag sen köpte jag en tröja med hål i, klippte sönder ett par jeans och igår köpte jag den här toppen.



Ja, igår syndade jag verkligen. Jag drog fram som en virvelvind genom affärerna och fick med mig både det ena och det andra hem. Även ett par skor blev räddade från butikshyllornas gråa, trista vardag. De ska få följa med mig på många fester i sommar. Jag är så snäll ibland!

Ljushuvud







Nu är jag blond igen..men nästan skallig. Jag tror att alla frisörer borde öva upp sina ögonmått.  "Jag vill inte klippa så mycket ", sa jag "Ok", sa frisören "då tar jag bara 1,5 centimeter" Det tyckte jag lät bra..tills hon satte saxen i mitt hår och jag såg lockarna som föll ner i mitt knä, de var snarare 4-5 centimeter långa.Oh, well.. sjöjungfruhåret jag ser framför mig får jag nog vänta ett tag till på..

Onsdag

Sitter här med kaffemuggen i högsta hugg. Ska snart dra iväg för att försöka få en klipp-tid. Men jag tänkte vakna till lite innan dess. Jag satt uppe och kollade på en film igår. Shadows in the sun - en romantisk komedi, skulle man kunna säga. Den var okej, men ganska fånig och som vanligt otroligt förutsägbar, men jag tycker att det kan vara så otroligt skönt ibland, när man inte behöver tänka.

 

Men jag har sett bättre inte-behöva-tänka-filmer...

En sväng på stan..

..blev det nu på eftermiddagen. Mormor och morfar kom och åt lunch med Enzo och mig, sen hämtade vi Emilia och tog en fika i vårsolen. Emilia och jag blev kära i samma svarta klänning på Monki och fick lite sponsring, så det blev en var.

Nu är vi hemma igen och om en timma kommer nästa gäng med släktingar - farmor och farfar. Och Mini kommer hit och tar med sig Johan, fullt hus med andra ord. Härligt!

Klipp

Enzo sover så jag surfar runt lite. I morgon ska jag klippa mig och även få i lite nya slingor i håret. Jag har en rejäl utväxt nu kan jag tala om. Att göra nya slingor är det bästa man kan göra för humöret (och för utseendet när man känner sig lite trött på sig själv). Men jag tror inte jag ska klippa så mycket, nu känner jag för att ha riktigt långt hår till sommaren.



På väg..

..för att hämta Enzo. Räknar med en dag med full fart!

Mmm..

..hemma igen, mätt o go'..

Mr. B var grillmästare och Millan trollade till resten.







I morgon ska jag vara barnvakt till Enzo. Det blir nog skoj, men jag måste gå upp tidigt för jag ska hämta honom redan kl 7.00. Snart läggdags med andra ord. Men jag tänkte kanske sätta på en film innan..

Solig promenad och BBQ

Just hemkommen efter en lång promenad med mamma. Nu ska vi till storasyster & Co och grilla. Premiär för i år, i alla fall för mig. Nice!

Svenska tidningar

Det behövs inte mycket för att få mig glad. Det räcker med ett gäng svenska modetidningar! De ska jag läsa i godan ro ute på det soliga altandäcket. Men jag måste säga att efter 25 grader i skuggan i München förra veckan, så känns 17 grader och lite kalla vindar en aning kyligare...

Spikmatta

I dag har jag provat att ligga på mammas spikmatta. Den ska tydligen vara bra för att lösa spänningar och emotionella blockeringar, men även öka energi, minska stress, lindra ryggbesvär och hjälpa till vid sömnproblem.

Jag trodde det skulle göra ont, men det brände bara på ryggen och var faktiskt ganska angenämt.





Mattan som förr var gjord av trä och metall är numera i tyg och plast och mattan har över 6000 piggar.




Och så här såg min rygg ut efter 10 minuter.

Natti

Det känns som det har blivit lite för mycket bilåkande och lite för lite sömn de senaste dagarna. Mina ögon vill inte vara öppna längre, jag tror jag går och knyter mig.

Natti natti

Konstrunda

Vi drog iväg till skåne idag - mamma, pappa, Emilia, Enzo och jag. Vår farbror Andreas bor i Degeberga och under påskhelgen är det konstrunda i skåne. Han ställde ut sina vackra oljemålningar föreställande olika landskap - hemma i lägenheten.







Enzo sov cirka 15 minuter på hela dagen och lekte "Vilda Babyn" hela eftermiddagen..



 ..han hade inte tid att vara med på kort.

Go´mojjon

Emilia och Enzo sov över här i natt. Enzo är en väldigt morgonpigg 2-åring och när han har vaknat på morgonen vill han ju naturligtvis att alla andra också ska vakna. Man skulle kunna säga att det är lite hans grej att väcka alla andra i huset. Jag försökte länge ignorera hans ryckande i dörren och somna om. Men insåg att det inte gick. När han väl fick upp dörren rusade han fram till sängen och gav mig en stor kram och sa go´mojjon moster Ika! Men herre Gud, då smälter man ju. Sömn, vad är det?

I dag ska vi på konstrunda i skåne hos vår duktiga farbror Andreas som ställer ut den här helgen. Det ska bli väldigt trevligt.

Ciao ciao

Påskafton

I dag var Påskharen på besök hos oss.





Enzo hittade ett "litet" påskägg i trädgården.





Finaste storasyster  fick barnvakt så hon och jag drog iväg på en shoppingtur efter påskäggs-jakten. Men vi hade lämnat shoppinglusten hemma för en gångs skull och kom i princip hem tomhänta. Eller..jag köpte ett par örhängen (som om jag behövde fler..) 

Efter en god middag och en härlig promenad med mamma och pappa sitter vi i TV-soffan och slappar efter alldeles för mycket påskgodis. Det är härligt att vara hemma igen.

Sverige

Äntligen hemma! Nu ska jag ut och leta påskägg i trädgården med Enzo, hoppas påskharen har varit här.


Glad påsk!

Ja just det..

..Mini och jag kollade på fotboll i går på Café Munich. Bayern München mot Barcelona. Tyvärr gick inte matchen alls som vi ville utan den slutade 4-0 till Barcelona. Men även om Bayern München verkligen var skittdåliga så var vi ju naturligtvis jättekära i Luca Toni ändå.




Numero Uno

Sötnosar



 Snart kommer jag!

Hemlängtan

Mini läser och jag kollar på TV. Meningslöst program om Hollywood-kändisar. Lättsmält. Jag har sovit hela dagen, har haft hemsk migrän. Nu är jag pigg som en mört och längtar hem till Sverige och vår tredje syster Emilia - nummer 1 i ordningen. Jag längtar efter att få pussa på världen finaste systerson, Enzo. Och jag längtar efter att göra normala saker, sånt som man gör hemma. Men först väntar en lång bilresa tills jag är i Sverige igen. Nu borde jag nog packa klart väskan. Upp tidigt i morgon.

Over and out

Tegernsee och Bad Tölz

I går gjorde vi en liten utflykt först till en stor sjö som heter Tegernsee.







Sen åkte vi till Bad Tölz och kollade på alla vackra husen och åt lite glass.







Idag har vi inte gjort många knop och i morgon blir det avfärd mot Sverige.

Lite av gårdagen

Vi drog till Kleidermarkt för lite vintage-shopping men hittade egentligen inget kul att köpa..







...men vi fortsatte vår shoppingtur och senare köpte jag bland annat en tuggummi-rosa bikini..



..en sjal..

..och så något med hål i..

Nu ska vi åka på utflykt till Tegernsee med "pensionärerna"

Over and out

Müde

Vi är verkligen förbaskat trötta efter att ha varit på stan hela dagen. Vädret har varit fantastiskt. Och ja, vi har shoppat..en hel del.. Nu är vi helt slut, Stina somnade nästan i maten för ett tag sen. Nu blir det en lugn kväll i lilla lyan och imorgon drar vi nog iväg till Tegernsee.

Ciao

Shopping

Idag ska vi ut och rasta våra VISA-kort. Solen skiner och det är underbart väder även idag. Vi laddar mentalt för en dags power shopping.

Prinsessor på vift



Mini och jag köpte likadana solbrillor på vägen till slottet.







Det vackra slottet som byggdes av Kung Ludwig II av Bayern  runt 1869 och även sägs vara förebild till Disneys Törnrosaslott.

   



Jodå, vi representerade Sverige bland alla japaner och amerikaner.

Vi är på väg

Uppe tidigt, kaffe (läs: råttgift) i sängen. Svåraste frågan som vanligt: Vad ska vi ha på oss? Nu är vi färdiga och ska sticka iväg och köpa frukost. Sen blir vi upphämtade av "pensionärerna".

Ciao

Mini-besök


Söt som socker..




 Sko-cocktail

Nu är vi mätta och glada! Det får bli en tidig kväll för i morgon ska vi på utflykt till slott Neuschwanstein.

Lycklig

Nu har familjen kommit och jag sitter och myser med Mini. De andra har dragit till hotellet, senare ska vi mötas upp för en bit mat. Mamma och pappa har, efter bara ett par timmar, lyckats organisera hela mit källarförråd ( jag hade visst en massa kläder där som jag hade glömt bort), sätta upp en spegel i min hall och fixat så vattnet numera kan rinna utan problem från kranen i köket. I bland undrar jag hur jag har lyckats överleva i 24 år.

Mini hade med sig lite försenade födelsedagspresenter, från henne, Emilia, Bosse och Enzo. Jag fick en sko-telefon! Helt underbar och så väldigt passande. Dessutom ny musik från Mando Diao, John Mayer och Pete Doherty.



Tack!

Beroende

Jag råkade visst shoppa en Topshop-topp igår..







Sött



"och jag glömmer bort att andas
för sex, musik och våld
var det vackraste som hänt mig
sen själen min blev såld"

Söndag

Kollar på Topmodel-reprisen i sängen, med en mugg kaffe i handen. Har sovit gott i natt och är utvilad. I går var jag på bio och såg The Reader med Kate Winslet - otroligt bra film.
 
I väntan på mitt besök tänkte jag ta en promenad i solen.

Uppe med tuppen..

...känns det som i alla fall. Det är så typiskt att jag inte kan sova länge när jag verkligen får. Sitter i sängen och dricker kaffe som vanligt. Tittar ut genom fönstret, det verkar bli lite sämre väder idag.

I går hade jag en mysig kväll med den här heta bruden.



                                           
                 Vi käkade, drack lite vin och samtalade om livet.


Efter att Tess hade gått ringde Mini. Hon var mitt uppe i två projekt, att packa och bli packad. Jag vet inte hur hon lyckades, eller med vad. Men nu är hon i alla fall på väg till München tillsammans med mamma, pappa, mormor och morfar. Det blir grejer det!

La Belle et le Bad boy

En blick. En doft. Berusande, förförande. Hud mot hud. Värme. Puls. Andetag, snabbare. Kan inte få nog... Explosion.

Jag ser rött

Tog en paus från storstädningen och målade tånaglarna istället, det är ju SÅ mycket roligare!



                                  


Senare ikväll kommer Tess hit på ett glas vin och lite käk. Utgång senare är nog inte helt uteslutet. Nu ska jag återgå till att städa...

Vårstädning



Jag vet inte i vilken ände jag ska börja...här är verkligen kaos

Ice cream junkie

Äntligen lov! Det firar jag med en glass i solskenet.









Så kul kan man ha det med en glass!

Nu måste jag ladda energi för att ta mig an ett mega-projekt: Städa min lägenhet.

Carpe diem


Nyss hemkommen från en lång och snabb power walk längs med Isar. Varmt, underbart och fullt med folk. Hela München har vaknat till liv känns det som. Jag är glad och full av energi! Nu ska jag äta och senare dra hem till Tess för att se på Topmodel.

Idag har jag fångat dagen...







...hoppas ni också har gjort det!

Underbart väder

Strålande sol från en klarblå himmel och termometern på min balkong visar på 19 grader. Hur kan man inte älska livet och hela världen en dag som den här?

Kärlek







Planering

Sitter och planerar för mitt besök nästa vecka. En utflykt till slottet Neuschwanstein verkar det bli i alla fall. Lite kulturell måste man ju vara. Annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra, men Mini och jag tänkte naturligtvis shoppa lite (läs: mycket). Det kanske är bäst att inte planera utan ta det spontant som det kommer.

Gud, jag orkar inte mer, det känns som jag har feber igen och jag har så jäkla ont. Måste sova snart...

Uttråkad

Jag har ingen feber för stunden så jag provar lite kläder och skor - ett av mina favoritnöjen.





Jag har korta tår...






...men snygga skor!

Netdoktor no more

Jag tog mig samman och övervann min läkar-skräck. Nu får jag vara hemma idag med svullna lymfkörtlar och feber och knapra paracetamol. Jag menar om man får paracetamol och inte antibiotika då kan man ju knappast vara dödssjuk eller?  Jag måste bara sluta att försöka ställa diagnos på mig själv med hjälp av internet. Det är hemskt och jag blir totalt hypokondrisk och precis alla symptom man har leder till ordet cancer. I dag har jag konstaterat att det är bättre att gå till en riktig doktor och inte netdoktor.se. Det sägs att man lär sig nåt nytt varje dag.

Det är ju bara fruktansvärt tråkigt att sitta inne. Men jag kan ju alltid kolla på Den rätte för Rosing, jag missade det igår. Frågan är vad jag ska göra resen av dagen?


RSS 2.0