Ledig måndag

God morgon!

Jag somnade sent igår för jag skulle kolla på serien Morden på svtPlay. Jag började kolla och tyckte den var jättebra och spännande så jag kunde inte stänga av förrens jag hade sett alla fyra avsnitten som låg ute på nätet. Tror jag släckte lampan vid tre.. Så blev jag väckt av Millan och Enzo i morse som var pratsugna. I dag blir det nog en tur på stan om jag orkar och sen ska jag träffa Tess på en julmarknad och dricka lite mer Glühwein. I kväll blir det New Moon på bio.

Jag försöker verkligen komma i julstämning men det är lite svårt när det är 15 grader och solsken. Jag skulle faktiskt vilja ha lite snö nu.


Bild tagen hemma förra vintern.

Julmarknad

Hoppas ni alla har haft en riktigt trevlig första advent!

Jag träffade Angelica och Sebastian och några andra trevliga människor på Odeonsplatz nu på eftermiddagen för att gå på julmarknad. Det finns julmarknader i varje hörn av den här staden, vilket är jättemysigt. Den på Odeonsplatz hade lite medeltidstema och var jättefin, där drack vi "Glühwein mit Schuss" - som är som glögg spetsat med rom. Det var min första Glühwein för i år. Kom på att jag köpte glögg på IKEA sist, den får vi ta när vi ska julbaka.

Jag har fått upp staken..

..var det första pappa sa till mig när jag ringde hem innan idag. Ja, adventsljusstaken förstås!

Jag kan meddela er mina kära vänner att även jag har fått upp staken. Efter att ha adventsstädat hela lägenheten ( nja, inte riktigt hela men jag har börjat i alla fall), nu ligger jag i sängen och beundrar min fina stake som ger ett så härligt sken i hela rummet.


Det här var vad IKEA hade att erbjuda..

Hoppas ni alla får en mysig första advent!

A Christmas Carol

Hej på er!

Jag är ledig idag så jag och Tess gick på matiné på förmiddagen och såg A Christmas Carol. Vi var till en början helt ensamma i salongen och tyckte det var jätteskönt till helt plötsligt en skolklass med en massa störiga ungdomar stormade in med sin, vad jag antar, engelsklärare. Trots den störiga skolklassen var filmen en riktig höjdare, men man ska inte förvänta sig en mysig julsaga. Jag har inte läst boken, skriven av Charles Dickens, så jag visste egentligen inte alls vad som väntade mig. Ibland är det bra att inte ha några förväntningar.





Efter bion gick vi till Café Glockenspiel och åt en sen lunch.

Kings and Queens



Visst är den fantastisk!

Dagens

Tog en lång sovmorgon, drack kaffe i sängen, gav grannarna och ekorren på min balkong en gratis show där jag spelade luftgitarr i adamskostymen till 30 seconds to Mars - Kings and Queens (ja ni kan ju tänka er vilken syn det måste ha varit, ekorren kommer nog aldrig tillbaka mer..), kollade på film, försökte hitta mig själv, lyssnade på Johnny Cash, gick en lång promenad, tände lite ljus, kollade igenom gamla modemagasin, satte på julmusik.

Här är jag nu och funderar på om jag ska ta ett bad..

Sushi cravings

I går efter jobbet drog jag hem till Tessi för lite lördagsmys. Jag var som vanligt sjukt sugen på sushi så det fick det bli. Jag undrar om jag snart måste börja oroa mig för mina sjuka sushi cravings..? De kommer när jag minst anar det och jagkänner att jag bara måste ha sushi NU! Nåväl, jag hoppas att jag stillade begäret något igår.



Efter sushi orgien kollade vi på två filmer - Crossing Over med Harrison Ford och The Stepford Wives med Nicole Kidman.Sen blev det sängen för min del, var grymt trött igår. Men innan dess hann jag gå vilse från Tess hem till mig. Det är gångavstånd men jag tar alltid tåget en station, men igår kände jag för en promenad. Smart av mig att gå hem klockan halv ett en lördgasnatt. Man stöter på så sjuka människor ibland, jag låtsades prata i telefon hela vägen hem och lyckades på så vis att gå vilse (egentligen är det bara att följa vägen, svänga en gång till höger och en gång till vänster sen är jag hemma...) Jag var tacksam när jag väl kom hem och kunde slänga mig i sängen.

John Mayer

Det blev frulle bestående av mandariner och valnötter och en liten konsert med John Mayer så här innan jobbet. Spana in här.

Ciao ciao

Jag lever fortfarande..

..nej nu får jag skärpa mig, kan man tycka. Jag har ju inte bloggat på en hel vecka, sorry. Det ska det bli ändring på nu, jag lovar. Det mesta flyter på som vanligt här. I dag är det lördag och ni ligger säkert kvar i sängana fortfarande. Men jag är snart på väg till jobbet. Vi är helt fullbokade så jag räknar med en hel del stress. Det kommer med andra ord bli en lugn lördagskväll för min del.

Ska försöka få i mig lite frulle nu.

Lite saker jag gjort den här veckan

Fruktansvärt dålig uppdatering här.. men jag har inte haft så mycket att skriva om.

Nej, jag har mest jobbat och förutom det har jag bara...


...läst i The Dirt och är snart färdig (kors i taket)...


...sovit...


...målat...


...tränat (tro det eller ej)..


...och bara gått runt i nattlinne och tofflor med fjädrar på.

Ja, mycket mer än så var det inte. Snart kallar jobbet en sista gång för den här veckan för i morgon är jag faktiskt ledig. Hallelujah!

Tisdag

Hej på er! Dåligt bloggande jag vet.. Men jag har bara tagit det lugnt ett par dagar nu. Var ledig i går och gjorde absolut ingenting vettigt. Kollade på True Blood och åt sushi. Ska snart till jobbet, är i studion i Glockenbach idag och imorgon och det ska bli kul att träffa de tjejerna där.

Vad gjorde jag i helgen då? I lördags var det jobb som vanligt men efter det hade jag Tess på besök och sen gick vi till en bar här i närheten och tog en cocktail. Söndagen tillbringades i sängen.. En liten update!

Jag lyssnar på julmusik för fullt nu och försöker komma i stämning. Kollade i kalendern innan och upptäckte att det bara är tre veckor till första advent...

Oväntat besök

Jag har haft en liten ekorre som har besökt min balkong hela morgonen. Den springer jättesnabbt över min balkong in till grannens. Sen kommer den tillbaka med en nöt i munnen. Pausar lite på mitt balkongräcke och sen springer den igen. Så söt! Jag lyckades ta ett par bilder i alla fall.





Ja mycket roligare än så här blir det inte en fredagsmorgon hos Ulrika.

Suspicious minds


Jag älskar den här låten...

Min lediga dag har gått så fort, antagligen för att jag tillbringade tre timmar hos frisören. Kvällen har jag  tillbringat tllsammans med Elvis och Johnny Cash.

Kejsarsnitt

I dag var jag äntligen hos frisören. Håret var så otroligt risigt och utväxten var inte att leka med. Jag har snart bott i Tyskland i fyra år men var faktiskt första gången hos en frisör i München i dag. Jag har alltid åkt hem till Sverige ofta med ganska jämna mellanrum innan så då har jag passat på att gå till frissan då. Men idag förlorade jag min tyska frisör-oskuld till en jätteduktig frisör på salong Kaiserschnitt (Kejsarsnitt på svenska) på Zeppelinstrasse. Det tog tre timmar att få bukt på mitt hår, men det var det värt. Kan varmt rekomendera salongen för er münchenbor.

Så här ser jag ut nu:







Ögonfransförlängning

I går var det väldigt lugnt på jobbet så min rara kollega gjorde en ögonfransförlängning på mig. Jag fick en natural look och det tog ca 90 minuter. Nu måste jag bara borsta dem varje dag med en speciell borste och alla produkter jag använder måste vara oljefria. Men i övrigt kan man sminka sig som vanligt och de falska fransarna faller av när de riktiga faller av naturligt så efter ca tre veckor kan man göra en så kallad "fresh up" för att bibehålla looken.



Julstämning

I dag är det julstämning i Ulrika's Love Palace!

Jodå nu tycker jag faktiskt att det är helt okej att börja lyssna på julmusik. Det är ju faktiskt november. "I'm dreaming of a white christmas..."



Min fina lykta från IKEA

Bilder från i lördags

Jag hittade några bilder i kameran från i lördags. Hade helt glömt bort att jag fotade..





Varför är det bara söndag en dag i veckan?

Jag har verkligen haft en underbar söndag. Sov till 11, åt choklad till frukost, sen har jag bara läst, pratat i telefon, kollat på True Blood, beställt hem sushi (som jag har varit sugen på i en månad men ändå inte ätit förrens i dag..) och målat..





Igår hade jag en stressig dag på jobbet så jag blev så glad när Tess bjöd hem mig på tacos på kvällen. Vi vinade lite och skulle sen dra ut, men allt blev ganska sent och eftersom det är Alla Helgons dag och vi befinner oss i katolska Bayern så var det dansförbud på de flesta klubbarna och överallt spelades bara ballader. Men vi gick kort till Brenner och sen tog vi en öl på Sausalitos innan det var läggdags.

Nu är det snart läggdags igen och imorogn är det redan måndag och början på en ny vecka. Varför är det bara söndag en dag i veckan?

RSS 2.0