Candy girl

På måndagar är jag nu för tiden ledig och idag har jag tillbringat nästan hela dagen på stan. Först mötte jag upp med Johanna och Frida som har varit på besök i München några dagar. Vi känner varandra sedan au-pair tiden men jag har inte hunnit träffa dem förrens idag. Vi tog en kaffe på Bohne&Malz och pratade, det var jättekul att se tjejerna igen. Efter det träffade jag Jessica och Tess för en bit mat. Vi hamnade på Soda och käkade supergoda hamburgare. Sen gick vi på stan i några timmar. Men jag hittade faktiskt inget att shoppa.. Kameran strejkade så det blev inga bilder idag.

Nu håller jag på att tvätta och tänkte sen tillbringa kvällen med Haribo.



Härlig söndag

Har haft en helt underbar dag på stan med Jessica. Solen sken och vi gjorde vad vi kunde för att lindra våran baksmälla - det vill säga med mat








Vi vilade oss i solen på Viktualienmarkt..


...sen gick vi på en utställning om München - Typisch München på Münchner Stadtmuseum


..efter det slog vi oss ner i de sköna sofforna på san francisco

Efter sushi och glass avslutade vi dagen med popcorn och bio - The Proposal
Nu blir det sängen för min del.

God natt

Kräftskiva


Kräftor från IKEA


Cam - kvällen värdinna


Svensk vodka + Jessica




Tessi vet hur man ska äta kräftor




Angelica och Sebastian


Lite kärlek i taxin in till stan

Pigg som en lärka

God morgon, jag vaknade redan klockan 9.00 av att jag var vrålhungrig så nu äter jag frukost i sängen. I går var vi allihopa hos familjen Musser på kräftskiva i deras nya fina våning. Det var jätteroligt och efter det drog vi till 089 Bar och dansade. Kameran var med igår men jag har inte kollat igenom bilderna än. Får se om det blev några bra överhuvudtaget. Nu ska jag äta vidare.

Ha dé

Tidningsfrossa

Nu sticker jag till jobbet.

Morgonen har jag tillbringat med de här godingarna:



Ha en bra dag!

Väggdekoration

God morgon!

Jag har köpt en ny väggdekoration.



Men jag vet inte om jag tycker om den..  Den sitter på väggen bredvid sängen men jag råkade placera den lite fel så den sitter alldeles för långt åt vänster. Det såg jag först när jag var färdig, så typiskt mig. Lite jobbigt att pilla bort den och flytta på den nu då.

Pedikyr

I går fick jag en pedikyr på jobbet. Det behövdes verkligen.



Jag valde mörkrött lack och min kollega tyckte att jag var lite tråkig, eller klassisk som hon uttryckte det. Nåväl jag tycker att det är snyggast med lite mörkare lack på tårna, dessutom tycker jag, som ni vet, inte om blått och grönt på naglarna och absolut inget med glitter. Basta!

Daim

Har precis kommit hem från jobbet och är jättetrött som vanligt.

Mitt sällskap ikväll: Daim


Inköpta på Rossmann -  jag blir alltid lika glad när jag ser något svenskt och känner instinktivt att jag MÅSTE köpa det

Marilyn

På min lilla shoppingrunda i måndags hittade jag den här söta lilla pyjamasen





Under poträttet står ett citat:

"Imperfection is beauty, madness is genius, and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring"

Jag kunde inte hålla med mer, Marilyn!

Jag och mina kvinnor







Jag är omringad av vackra kvinnor.

Inglourious basterds



I går var jag på bio med Tess och Jaques, vi såg Inglourious Basterds. Jag tyckte filmen var otroligt bra, över förväntan och helt briljant. Om man gillar Quentin Tarantino borde man helt klart se den. 

En gammal hippiesjäl



The Mamas and the Papas spelas flitigt hos mig för tillfället - jag är allt en gammal hippiesjäl, det har jag alltid sagt.

Peace

Nya skor m.m

Hej alla underbara människor!

Solen skiner i underbara München och jag är ledig. Det har jag firat med en shoppingrunda på stan.

Resultatet:









Förutom de underbara skorna och den fina sjalen (båda tingen kommer från H&M)  fick lite nya underkläder följa med hem...det ni!

Inte bra

Note to self: Ställ alltid två väckarklockor, ut i fall att en inte skulle fungera...

Nu blev det lite stressigare än jag hade tänkt.

Tomatsoppa

God afton!

Andra dagen på nya jobbet och jag är helt slut. Sitter just nu och utmanar ödet genom att äta tomatsoppa med vita kläder på mig. Soppa, soppa, soppa...

Jag kastar mig snart i säng tror jag.

Cia ciao

Edie Sedgwick

Jag har precis sett en helt underbar film - Factory Girl

Edie Sedgwick, Andy Warhol, New York, 60-tal, The Factory. Jag säger bara en sak: se den!



IKEA fashion

Hej på er!

I går hade jag supermysig filmkväll hemma hos Jessica. Vi hyrde två filmer - Confessions of a shopaholic och He's just not that into you. Båda filmerna var bra men den sistnämnda var något deprimerande, faktiskt. Jag har boken som filmen är baserad på och den är ännu mer deprimerande. Det var i alla fall en jättetrevlig kväll och Jessica hade lagat mat till mig. Söt!

Idag har jag tvättdag, vilket inte är så upplyftande. Men med en så chic och fashionabel tvättpåse så blir ju allt mycket roligare...not.

The Dirt

Okej jag har tappat räkningen på hur många böcker jag håller på att läsa för tillfället. När jag var hemma i Sverige så beställde jag hem ett gäng böcker från Adlibris. Bland annat Mötley Crüe's biografi The Dirt. Den tänkte jag börja läsa idag.

Feiertag?

Jaha det hade jag inte räknat med. Pratade med Jessica imorse, som var på väg till biblioteket för att plugga, och hon frågade om jag kunde köpa en sak till henne om jag skulle ner på stan idag. Javisst, det är ju inte helt uteslutet att jag ska det, sa jag. Efter en kvart får jag ett sms av Jessica att det tydligen är Feiertag idag (helgdag) och det innebär att ALLT är stängt, till och med biblioteket tydligen. Hur smart är det? I morgon är det söndag så det innebär att det är två dagar i rad då allt är stängt.  Tur att jag har både kaffe och mjölk hemma annars hade det här kunnat bli en katastrof.
Jag kollade upp vad det är för helgdag och det är tydligen Mariä Himmelfahrt..jaha där ser man.

Nåväl, solen skiner och vi planerar att gå till en Biergarten ikväll- för de är i alla fall öppna!

The hangover



Har precis kommit hem från en bio-date med Jessica. Vi såg The Hangover och den var hysteriskt rolig. Fick ont i magen av allt skrattande.
Handlingen i filmen passade väldigt bra just idag - jag vaknade inte direkt pigg som en lärka imorse. Men jag hade jättekul med Angelica på 089 igår. Men det blev mycket av allt och det kändes idag.

Nu ska jag knyta mig för jag behöver sova,

god natt

Jag tjuvstartar helgen

Dricker rosé i mina nya lila vinglas från IKEA. Nu ska jag iväg och träffa Angelica med vän och sedan blir det dans på 089 Bar.



Puss på er

Espresso

God morgon, jag har sovit 12 timmar... så otroligt skönt.

Jag måste visa min espressobryggare som jag köpte på Lagerhaus i Sverige. Den är rosa.



Tycker den är fantastisk, nu måste jag bara köpa espressokaffe.

München

Hej på er!

Nu har jag lämnat Sverige och landat på tysk mark igen. Är helt slut efter en lång dag. Packa upp väskan, kanske en promenad, sen tror jag att sängen kallar.

Tjing

Vad jag gjorde förra veckan

Hej på er! Jag har bloggat dåligt, jag vet.. Men jag har faktiskt semester. Men nu tänkte jag visa er lite av det jag gjorde förra veckan:


Ett besök på 4H-gården i Kalmar med mamma, Emilia och Enzo






Grisarna - mina personliga favoriter


Samma dag gick vi på Pippi Långstrump-teater


Enzo fick krama Pippi innan vi gick. Med skräckblandad förtjusning - Pippi är hans stora idol


I lördags gick vi på konsert med Melody Club under Karl-Oskar dagarna i Växjö






Emilia och jag tyckte att det var bra ös. Lillasyster hade vi tappat bort vi det laget, men hon återfanns senare


I går tog vi en sväng med båten och hade en liten picknick, Bosse var dagens hjälte som rodde båten i motvind hela vägen




Sådär ja!

Bloggtorka

Hej på er!

Semesterlunket har infunnit sig. Jag sover tills jag vaknar, läser, äter, umgås, plockar blåbär och shoppar. I morgon ska jag dra iväg på en liten utflykt med Emilia och Enzo.




Den här låten hörde jag på radion i dag. Så fint!

Beach babes

Det är underbart väder så Emilia, jag och Enzo åkte till en liten strand. Det blev inget bad för vattnet såg så kallt ut att vi inte ens vågade känna på det.







Nu ska vi snart slänga på kött på grillen.

Tjingeling!

RSS 2.0