Dirndl Time

Nu har jag hoppat i min Dirndl och ska snart möta upp ett gäng tjejer på Wiener Platz för en öl i Biergarten. Efter det drar vi till Theresienwiese för att gå på Tracht und Pracht.

Knallrosa Converse

Förra helgen slog jag till på de här godisbitarna och nu ska de få följa med på loppmarknad på Theresienwiese.

Spontan tjejkväll

I går blev det en ganska spontan tjejkväll hos Jessica. En supergod sallad, några glas vin och lite god ost slank ner och Angelica, Jessica och jag gled in på alla möjliga samtalsämnen. Google lärde oss bland annat hur fåglar parar sig och var äggen egentligen kommer ut...

McQueen - passande för en prinsessa

Finns egentligen inte så mycket att säga. Förutom att Kate var otroligt vacker. Klänningen designad av Sarah Burton för Alexander McQueen var helt fantastisk. Elegant, chic och samtidigt modern. Ja, som sagt var, finns egentligen inte så mycket mer att säga.
Bildkälla
Bildkälla

Dagen till ära

Nej, jag tänker inte bära vitt dagen till ära men jag pimpar mig själv med en rad pärlor istället.

Försöker få till lite bröllopsfeeling

Bröllopsfeber

I dag är det alltså dags för bröllop i England. Jag måste erkänna att jag är lite irriterad över att jag inte kan se vigseln live. Lite knasigt att gifta sig på en fredag. Men det finns väl möjlighet att se lite repriser senare.
Ska bli kul att se vad Kate har valt för klänning - om hon nu får välja själv.
Hoppas att hon väljer en helt annan stil på klänningen än vad Diana gjorde när det begav sig.

Bildkälla

Sound of Music

Efter vattenspelen i parken gick vi upp på ett berg där det låg ett litet museum. Där var utsikten kanon och man såg både slottsparken och Salzburg. Efter det tog vi en runda inne i slottet och avslutade med att spana in glaspaviljongen som är med i Sound of Music.
Det lilla museumet
Utsikt över slottsparken och Salzburgs fästning
I den här paviljongen skuttades det runt på bänkar och sjöngs Sixteen Going On Seventeen,
dock inte när vi var där utan i filmen Sound of Music

Schloss Hellbrunn

Slottet Hellbrunn ligger strax utanför Salzburg och lät byggas av ärkebiskopen och fursten Markus Sittikus mellan åren 1613 och 1619. Slottet kallas för lustslott och det som är speciellt är vattenspelen i slottsparken. Där fick vi en guidad tur som var full av överraskningar.
Fontäner i slottsparken fanns det gott om
Det här var en av överraskningarna som Markus Sittikus lät bygga i
slottsparken. Ett stenbord där han satt med sina gäster och drack vin.
Om de blev lite för överförfriskade...
...satte han i gång vattnet så gästerna skulle nyktra till. Hans plats, som
är på kortsidan närmast i bild, var däremot alltid torr.
I en av grottorna
Munnen på gubben öppnas med jämna mellanrum och släpper ut vatten
Överallt fanns det små överraskningar som sprutade vatten så vi fick
akta våra kameror. Det blev därför inte så många bilder i slottsparken
men vi lyckades gå därifrån nästan helt torra.

Långfredagen

Hej på er! Ska försöka uppdatera er lite om vad jag gjorde under påskhelgen.
På långfredagen gick vi upp ganska tidigt och satte oss i bilen för att styra kosan söderut mot Salzburg.
På vägen stannade vi för en liten picknick..
..och tittade lite på alperna
Efter att ha kört några timmar på småvägar kom vi fram tillvårt första mål-
Slottet Hellbrunn strax utanför Salzburg
Från parkeringen kunde man se Salzburgs fästning - Hohensalzburg

Glad Påsk

Påskharen kom med ett svenskt påskägg till mig

Happy

Mamma och pappa har kommit till München och jag är ungefär så här glad

Hattmänniska?

Jag har kommit på att jag kanske vill ha en hatt. Tycker att det är jättefint på en del tjejer men jag vet inte riktigt om jag är en "hattmänniska". Brukar mest känna mig som om jag ska på maskerad när jag har hatt på mig. Men jag tror att jag ska våga slå till på en snart. Vill få till lite av en Brigitte Bardot-känsla.

Spana in bilderna så förstår ni vad jag menar:





Bildkälla


Bildkälla


Bildkälla


Bildkälla

En strimma sol


Kände för att byta färg på tårna, har nu O.P.I on Collins Ave
 

Nu har jag sol på min balkong så nu får bikinin åka på.

Påskägg



Så nu har jag pyntat lite i alla fall.

Städning pågår



Bildkälla



Ledig dag ägnas åt att röja upp lite i svinstian. Om det inte tar för lång tid kanske jag hinner sticka ut näsan i solen också.

Later

Påskpynt





Påskveckan har precis börjat. Har ni påskpyntat? Jag håller mig ifrån sådant i år men så här såg det ut i Milano för några veckor sedan i godisaffärernas skyltfönster.

Energi-kick

God morgon!

Efter att ha kännt mig mindre levande i en vecka börjar jag äntligen komma till liv igen. Förkylningen är nästan helt borta och jag känner mig mycket piggare. En vilodag ute i solskenet gjorde riktigt gott.

Ibland är det bra att tanka lite energi.



Underbart när solen skiner och allt blommar.

Picknick

I dag har det varit helt underbart väder och jag tyckte inte att jag kunde tillbringa söndagen i sängen. Så jag trotsade min förkylning och följde med på en spontan picknick med familjen Fyhr i Englischer Garten. Sandra och Jonas hade rensat frys och kyl och lyckats få ihop en supergod potatissallad och tunnbrödsrullar. Jag har tyvärr inte hemmafru-kvalitér av det slaget så jag stannade till på bageriet och köpte kringlor och lite fika. Inte alltid så lätt med spontana picknickar när mataffärerna är stängda på söndagar men vi lyckades riktigt bra.


Syrénerna har börjat blomma




Vi tog oss passande nog in på Schwedenstrasse för att komma till parken


Såhär fint dukades det upp
 

Familjen Fyhr med lille William som smakar på plasttallriken


Fika


Skorna fick åka av


Lite mys på filten






Jag kände mig lite förkyld-ful idag så jag stod hellre bakom kameran än framför

Förkylningskur



Skulle så gärna bara bädda ner mig själv i sängen och sova i tre dygn men det kan jag tyvärr inte göra. I stället kurerar jag min onda hals med halstabletter och förkylningsthé (väldigt tyskt) och släpar iväg mig själv till jobbet.

Englischer Garten

I går tog Johanna, Kina och jag en liten promenad i Englischer Garten. Vi satt och njöt av solen och pratade lite sen avslutade vi med sushi på Viktualienmarkt.


Englischer Garten var full av nakna tyskar och annat löst folk

Middag och vin på Lenbach

Finaste Johanna har varit på besök i München så i lördags kväll var jag hembjuden till Kina och Ronan där Johanna har bott under sitt besök. Kina och Johanna hade lagat god sallad med kyckling och Ronan hade bakat supersmaskig rabarberkaka. En hel del vin och prat blev det och efter det ville vi gå ut. Vi hamnade på Lenbach och tog ett glas vin där innan det blev relativt tidig hemgång.




Johanna och Kina på Lenbach

Firande i Vaterstetten

I går var det Camillas födelsedag så det blev lite kalas för henne. Jag skyndade mig på S-bahn till Vaterstetten efter jobbet och kom hem till familjen Musser runt kl 21. Där fanns redan  Angelica, Sandra, Hanna, Cecilia och tre tyska tjejer på plats. Camilla hade gjort supergod mat och dessert och sen blev det lite paketöppning. Camilla var mer än nöjd med en Londonresa (tyskarna) och ett presenkort på BoConcept (oss).










Frisörbersök och namnsdagsfirande

I går var jag ledig och tillbringade några timmar hos frisören. Jag fick nya slingor, nyklippta toppar och en supersnygg styling efter det. Efter frisören tog jag mig hem till familjen Fyhr. William hade namnsdag så det blev firande med tulpaner och prinsesstårta. Lite senare drog Sandra och jag iväg (eller gick över gatan) till Marriott Hotel och satte oss i baren. En Kir Royal och lite tjejsnack fick avsluta en perfekt onsdag.


Sandra gjorde supergod pasta




Prinsessbakelse och jordgubbar


Namnsdagsbarnet var lite för liten för att äta tårta men var glad ändå


Hotellbaren på Marriott




Milano 9

Efter prossecco och Happy Hour-buffé kunde man tro att vi var mätta, men det var vi icke utan vi gick vidare till en jättemysig restaurang på samma gata. Där fick Angelica sin efterlängtade pizza och jag min efterlängtade risotto. Mätta och glada promenerade vi tillbaka genom slottsparken till tunnelbanan. Tillbaka på hotellet somnade vi ganska tidigt och dagen efter sa vi hej då  till Milano. Vi lyckades komma ihåg att ställa fram klockan och att vi skulle flyga från en annan flygplats än den vi kom till. Bra jobbat tycker jag!




Lilla pizzan


Min risotto ser lite blek ut i jämförelse men var allt annat än smaklös


Nattlig promenad genom parken

Försenad födelsedagspresent







Bästa partykitet fick jag från mina kollegor - champagne och ett läppglans/parfym från Michael Kors

Milano 8

Efter att ha gått igenom parken kom vi fram till Arco della pace på Piazza Sempione. Då kände vi att det var dags att sätta sig någonstans och vila de trötta fötterna. På Corso Sempione hittade vi en trevlig bar med ett helt gäng flörtiga italienare och satte oss i en soffa med ett glas prossecco. I Milano börjar man med Happy Hour oftast från 18.30-tiden och några timmar framåt. Det innebär att man bara betalar för det man dricker och så får man äta av den uppdukade buffén.


Arco della pace på Piazza Sempione


Prosseco time









Buffén


Perfekt söndag


Sallad med kycklingschnitzel, paprika, kronärtsskocka och vitlöksdressing

Nästan 27 grader varmt i München i dag. Jag började min perfekta söndag på balkongen med en bok, sen hängde jag lite med Angelica och Sebastian i solen vid Isar och avslutade med en supergod sallad, återigen, på balkongen. Nu blir det ett glas rött och en film.

Kram på er

I'm indi-a mood for love


O.P.I's lack I'm indi-a mood for love smyckar mina fötter


Tidningsfrossa med nya InStyle

Ha en härlig söndag mina vänner!

Milano 7

Efter shoppingen var det dags för lite sightseeing så vi tog tunnelbanan till slottet - Castello Sforzesco. På Piazza Castello köpte vi cappuccino och glass och satte oss i gräset inne på borggården. Sedan promenerade vi genom slottsparken, Parco Sempione, bort mot fredsbågen - Arco della pace.




Våra cappuccino to go


Castello Sforzesco


lite posering framför fontänen




Gelato - mango och kokos

grönt gräs på borggården


Här kan man se Arco della pace




Fin slottspark med små sjöar

Prima ballerina



De här kolabruna ballerinaskorna köpte jag i Milano. I dag ska det bli otroliga 23 grader varmt i München så de får invigas idag.

ELLE

God morgon!





Ska snart dra till jobbet för sista gången denna veckan, sen tar jag också helg. Har ägnat morgonen åt att dricka kaffe och bläddra i nya ELLE, med svenska Caroline Winberg på omslaget.

Milano 6

På lördagen stod shopping och sightseeing på agendan så efter en stärkande frukost gav vi oss ut för att utforska stan. Angelica hade kollat upp två affärer hon vill gå till - Abercrombie & Fitch och Juicy Couture, så det fick bli dagens uppgift att hitta till dem. Vilket inte var så lätt, trots karta och allt. Den första hittade vi men där var det kö för att komma in och det orkade vi inte riktigt med då. Affär nummer två hade flyttat men ingen verkade veta vart den låg så där fick vi också ge upp. Det blev trots det lite shopping och vi var nöjda med det båda två.


Angelica på jakt efter affärer


Det finns inte så många Abercrombie & Fitch i Europa..


..men eftersom det inte allls är min stil när det gäller kläder hade jag ingen
förståelse alls för att man vill köa för att komma in dit. Kön sträcker sig en bra
bit runt hörnet.

Fiat 500 by Gucci

Har ni sett en grymmare bil än den här?


Bildkälla

Gucci's creative director Frida Giannini har i samarbete med Fiat designat en bil - The Special Edition Fiat 500 by Gucci. Bilen finns i svart och vitt. Skriv upp på önskelistan snarast!

RSS 2.0