Picknick bland tjurar och drakhus

För ett par veckor sedan hemma hos familjen packade vi picknick-korgen och drog ut till Braås Park som är gjord som en engelsk park och är ett naturreservat. Där satte vi oss vid vattnet och åt supergoda sallader och pajer. Enzo fick gå på skattjakt i drakhuset och efter det kollade vi på eremithyddan som egentligen är ett lite kapell mitt i parken.
Vattnet såg inbjudande ut men var alldeles för kallt
Tjurarna var nyfikna..
...men Enzo var lite tveksam
..ett lusthus i parken även kallat för drakhuset

..Johan och Stina poserar
..eremithyddan

Fikasugen

Känns i bland som om det enda jag gör när jag är i Sverige är att fika. Förmiddagsfika, eftermiddagsfika, kvällsfika och alla de där andra fikorna emellan. Men otroligt trevligt är det och så mycket mer än bara kaffe och kaka - att fika är att umgås. Eller hur?

Rosor är röda, violer är blå..

De här rosorna sniffades det på i går under promenaden. De doftade ljuvligt..

Solig promenad och spagetti på Seerose

Jag har haft en underbar söndag. Åkte hem till Sandra och William på eftermiddagen och vi tog oss en ordentlig promenad i Englischer Garten. Lunchen intogs på Seerose. Det blev supergod spagetti med sparris och bresaola och en Weissweinschorle till. William fick blåbärspuré och var ganska nöjd med det.

Gårdagen

Jag invigde mitt orange lack från Depend
Lisa och Camilla
Jag och Jessica
Angelica
Jessicas fina väggord
Sebastian kom och gjorde oss sällskap och trivdes naturligtvis bland alla tjejerna
Det fina paret
I går var det förfest hos Jessica. Rosé, goda ostar, trevligt sällskap och bra musik. För min del blev det bara förfest och ingen utgång men kom ändå inte i säng förrens klockan tre i natt. Tack för en trevlig kväll!

Den gula väskan

Inhandlad för en evighet sen på H&M
Den får följa med ut på galej i kväll.

Inte tax free

Min enda shopping på Kastrup - inte tax free

Den perfekta kombinationen

När jag och Mini gick en runda på stan i måndags kunde jag inte motstå den här frestelsen. Mjukglass med saltlakritsströssel. Måste vara den perfekta kombinationen - och finns garanterat inte att få någonstans i Tyskland..

Loop i svart batik

Ny svart/vit loop i batikmönster från Cubus.

Safe in my garden

Försommar i Sverige.

Ja då var man tillbaka igen

Jag lyckades ta mig tillbaka till München trots vulkanaska. Vilken underbar minisemester (ja det blev lite bloggsemester också) jag har haft. Ni kan räkna med några härliga bilder på bloggen de kommande dagarna.

Örongodis



Nya örhängen från Glitter.

Hemma hos Mini

Jag anlände till Växjö i söndagskväll och åkte direkt hem till lillasyster och sambo för att inspektera deras nya lägenhet.


Jag kollade in utsikten från balkongen



Det hade bildats en fin regnbåge


Mini hade gjort god pestopasta..


..och hade fina blommor i fönstret


ingen spelar piano vackrare än min lillasyster

Eurovision

I går blev det Eurovision-mys hos familjen Musser i Vaterstetten och Camilla hade fixat supergoda och nyttiga snacks. Både jag och Jessica såg det som våran plikt som utlandssvenskar att rösta på Sverige men det hjälpte inte mycket. Sverige fick inga poäng från Tyskland men en bra placering ändå får man väl säga.

Nödvändigheter

Min necessär med zebramönster köpte jag i Sverige för flera år sen.

Packning light

Sådär, nu har jag packat ca fem plagg. Nu är jag trött på att packa. Jag tror jag fortsätter i morgon.

Hemligheter

Jag har en ny bok för hemligheter. Den är blå och fin.

Djuriskt kjoltyg

Fyndade en kjol second hand igår. Men den kanske behöver få sig en omgång av symaskinen för att den ska bli som jag vill. Vi får se. Stay tuned.

Vattenmelon

Det första kriteriet när jag köper en ny body lotion är doften. Den ska dofta friskt och fruktigt. I dag snubblade jag över den här från Balea med doft av vattenmelon - den är ljuvlig.

Lazy day

Jag lapar sol på balkongen och läser svenska tidningar. Livet är underbart!

Mer skor

Blandning mellan ballerina och sandaler i greige från FC.


Jag är så förälskad i mina nya skor.

Sol och Luitpoldpark

Underbart väder i München. Söndagen spenderades i Luitpoldpark med Jessica.

Jordgubbar

Ska snart hugga in på frukosten. Tack Sandra för gubbarna!

Trevligt besök

I går kom Sandra på besök. Jag slängde ihop en laxsallad och det blev en hel del vin och prat. Supermysig kväll!

Långa längder

Tidningen Grazia köper jag egentligen bara av en anledning - det alltid lika snygga modereportaget. I nr 18 visas långa klänningar och kjolar upp.

Solgul bikini

Nya gula bikinin från H&M får förhoppningsvis åka på nu i helgen. 22 grader och strålande sol väntar oss München-bor.

Votivkappelle

Med mamma och pappa har jag besökt alla tre slotten som König Ludwig II lät bygga: Neuschwanstein, Herrenchiemsee och Linderhof. När de var här i påsk åkte vi till Starnberger See, sjön där han dog under mystiska omständigheter 1886. Där har man byggt ett kapell till minne av honom precis vid sjön på det stället man fann honom. Så nu kan man säga att cirkeln är sluten.

The Beatles

Jag har införskaffat en nästan magkort T-shirt med The Beatles-tryck på. Jag kommer tillbringa de kommande veckorna på min fitnessmatta och göra sit-ups om det var någon som undrade.

Gast

I går träffade jag tjejerna på Gast för lite vin och antipasti. En riktigt trevlig kväll blev det.

Tantskor

I går kom jag hem med de här skorna. Kan inte riktigt bestämma mig för om de är fina eller fula. Men jag tror att det lutar åt fina. Vi håller på och vänjer oss vid varandra.

Hallon/Lakrits

Nu pyser jag iväg på trevligheter i svart linne från Vero Moda och röd kavaj från H&M.
Puss på er

Guglhupf

När man kör power shopping måste man ibland ta lite paus. Mitt inne i centrum nära Marienplatz, fast lite gömt, ligger ett Café som heter Guglhupf. Det är ett riktigt bayerskt farmors-café där man kan äta god lunch, eller ta en glass eller en god fika - de har supergoda kakor där. Där fick det bli ett litet lunchstopp idag.

Lite shopping


Ringarna och armbandet kommer från H&M
Undisarna från FC


Jag och Jessica gjorde en riktig Shop 'til you drop idag och jag kom hem med en hel del fna saker. Här är några av dem, får visa mer imorgon.

Loppis

I lördags var jag, Angelica och Jessica på loppmarknad på Theresienwiese. Den var helt otroligt stor och där fanns verkligen allt. Vi var väl inte riktigt på shoppinghumör så vi gick alla därifrån tomhänta men det var kul ändå. Nu ska jag snart pröva shoppinglyckan igen. Ska möta Jessica på stan om en timma.

Salzburg

Jag ligger lite efter med bloggandet märker jag. Nu fortsätter vi med påskhelgen tycker jag. Efter besöket på slottet Hellbrunn var vi ganska trötta men tyckte ändå att vi skulle åka in till Salzburg eftersom det ju var så nära. Så det gjorde vi.

Fästningen

Fästningen igen fast taget inne i stan
Vi strosade omkring i de små gränderna
Kollade in huset där Mozart föddes
Mozart finns i hela Salzburg
Ett stort påskägg
Vi avslutade dagen med en schnitzel

Mat, promenad, bio

Jag har haft en jättemysig söndag. Jag och Jessica tog oss till Wiener Platz för en bit mat i eftermiddags och satte oss på Café Wiener Platz. Efter det tog vi en liten promenad i Haidhausen och tog oss sedan till Museum Lichtspiele där vi mötte Angelica. Vi såg filmen Water for Elephants som var kanonbra och det var inte bara jag som fällde en tår i slutet.

Tracht und Pracht

I går var det dags för Tracht und Pracht i Hippodrom-tältet på Frühlingsfest men först träffades vi i Biergarten på Wienerplatz och tog en öl. Senare inne i tältet blev det mer öl och dans på bänkarna. Efteråt spanade vi in efterfesten i  Alte Kongresshalle men till slut landade vi ändå på P1 för lite mer rumpskakande.
Jag och Angelicai Biergarten

Cecilia
Jag och Jessica
Camilla och Anna
Tältet
RSS 2.0