Lat söndag

Det blev en powerwalk, lite plugg och lite Sex and the City den här söndagen. Snart kommer Jessica hit på en kopp kaffe, sen ikväll blir det grillning hos familjen Musser. Superkul!

Lördagens













Ett par drinkar på Tess balkong och sen lite dans. Oturligt nog hamnade vi på olika ställen... Men det var kul!

Neon

Nu drar jag till Tess i nya örhängen och neon-rosa naglar.





Hej på er!

And it hurts with every heartbeat

Lördag

Har precis pratat med storasyster, det var så länge sen. Alltid kul att skvallra lite.

Hade en trevlig kväll igår, med lite drinkar och salsamusik. Men det blev inte så sent, behöver energi till att plugga idag och ikväll hade vi tänkt att gå ut ordentligt och kanske dansa lite. Ska snart ta lite lunch och sen gå en promenad. I eftermiddag får det bli att sitta med näsan i böckerna igen.

Gråskala







Har målat lite i eftermiddag. Nu: ett glas rosé, sen: ut på äventyr...

Pingstlov

Två underbara veckor pingstlov ligger framför mig! Kommer bli mycket plugg, men också en hel del kul. Om en vecka åker jag till Sverige. Det ser jag fram emot.





Nu är jag nytränad och nyduschad och snart tänkte jag dra iväg och köpa tandkräm (!) och ny foundation.

Ciao

Queen

Var ute och joggade innan. Måste vara grymt otränad för jag har ont överallt.. Snart kommer Jessica hit,  jag ska öva lite manikyr på henne är det tänkt. Så nu håller jag på att städa upp lite och lyssnar på Queen Greatets Hits.

" Fat bottomed girls you make the rockin' world go round"

Jag älskar Queen!!


Detaljer

Anatomi och... fysik idag..inte jättekul. Men tydligen nödvändigt. Efteråt gick jag en runda på stan...
Snart tänkte jag snöra på mig joggingskorna och ut och springa lite. Hoppas jag hinner innan regnet.

En söt sak med en fin detalj fick följa med mig hem från tur på stan..





Organic cotton från H&M

Girl on the loose

Drog ut på en powerwalk innan, det var så skönt och svalt ute. Full av energi! Nu kollar jag på Girl on the loose. Sen blir det nog sängen.

God natt

Fötter

Jag är helt slut efter skolan. Vi hade så många modeller idag så jag fick göra pedikyr på två kunder efter varandra. Det var ansträngande. Men båda kunderna hade helt okej fötter så det gick bra. Alltså, en del som kommer ser inte kloka ut. Det är precis som om de inte har brytt sig om sina fötter för fem öre bara för att de visste att de ändå skulle få pedikyr. Det är ingen tävling i vem som har längst tånaglar! Jag har sett hemska fötter men nu är jag härdat. Bring it on!

Efter modellpraxis hade vi lite teori. Vi gick igenom alla apparater som normalt sett används, t ex paraffinbad, desinfektionsapparater och andra elektriska apparater som man använder för peeling och rengöring m.m. Det var skönt att vi gick igenom det eftersom det är det jag tycker är värst. Jag har nämligen fobi mot allt som går på ström, jag är alltid livrädd att jag ska få en elschock eller spränga hela huset om jag gör fel... Nu känner jag mig lite säkrare i alla fall.

Sovmorgon

Sov enda till klockan 8 idag, det ni! Det är vad jag kallar sovmorgon.. Har druckit kaffe och käkat lite valnötter till frukost. Snart ska jag dra iväg till skolan igen, modellpraxis idag.

Ha en bra dag!

Annorlunda marathon..

Det här är helt underbart!  Tänk vad mycket information man får när man läser tidningar på internet..


God natt gott folk!

I badkaret

Jag blir inte klok på vädret, det slog om från sommarhetta till höststorm på fem minuter. Det har åskat så hela huset skakade. Jag la mig i badkaret ,men sen blev jag lite rädd, det kanske är farligt att ligga i badkaret när det åskar och blixtrar tänkte jag. Om nu blixten skulle slå ner menar jag, lite elektriska stolen-varning.. I vilket fall som helst så överlevde jag, för den som undrade.


Jag skulle vilja ha ett nytt duschdraperi till mitt badkar, det här hittade jag på bluebox.se, föreställande Venedig. Fint va?


Foto: bluebox.se

Jag smälter

Okej, jag vet, man ska inte klaga när man har fint väder. Men det är nästan lite för varmt idag. Skulle vilja passa på att sola mina bleka ben men är rädd att jag smälter då.. Eller jag kanske bara är känslig..? Har i alla fall suttit och svettats i skolan hela dagen och haft både kosmetologi och marketing idag.

Har faktiskt  lite träningsvärk från gårdagen..

Jogging i parken

Jag känner mig som en ny männsika. Jessica och jag var och joggade en lång runda i Englischer Garten innan. Det var välbehövligt. Har varit på ställen där jag aldrig har varit förut, helt otroligt vad stor den parken är. När jag kom hem för lite drygt en timma sen var jag så sugen på gurka.. så jag knaprade i mig en halv gurka medan jag pratade med pappa på telefon. I morgon kommer jag nog ha träningsvärk, men det var det värt.

Nu sover jag förhoppningsvis gott i natt!

Tidningsfrossa







Åhh, jag älskar InStyle!

Sminktävling..igen

Hej bloggen! 

Mer ansiktsbehandlingar och manikyr idag, jag har fått naglarna lackerade i mörk lila. Mitt under behandlingen kommer tre poliser in och ville prata med vår lärare. Vet inte alla detaljer om varför de var där, men det är ingen rolig historia som jag hoppas löser sig...

Nåväl, senare hade vi tävling i visagistik (sminkning) temat var Vår- och sommartrend. Det blev många färgglada ansikten, en del lyckade, andra mindre lyckade, som vanligt. Men det var ett roligt tema tycker jag. Och ja, just det...Jag vann!

Yoga

Har just yogat bort lite frustration och rastlöshet. Borde yoga oftare, det är så otroligt skönt. Min lägenhet är så varm, solen står på hela eftermiddagen. Det är fortfarande 26 grader ute.. Kommer ihåg en otroligt varm sommar jag var med familjen i Berlin en weekend .Det var över 35 grader och luften stod helt stilla mellan husen i stan. Efter en shoppingtur på stan orkade Mini och jag inte med värmen mer. Luftkonditionering fanns i och för sig på hotellet, men ingen hade väl räknat med att det skulle bli så varm. Vi tog på oss bikini och tappade upp svalt vatten i badkaret, sen låg vi där och drack ice tea och svalkade oss. Minnen.. Snart kommer jag hem till dig Mini.

Ta min hand jag följer dig, vi ska åt samma håll..

God morgon hälsar en utvilad Ulrika med en kaffe i handen. Nu ska jag dra iväg på en powerwalk, ni hittar mig vid Isar!





Peace

Lugn lördag

Har legat ute på balkongen hela eftermiddagen, solat och pluggat. Känns som jag fick lite gjort i alla fall. Gick en härlig, rask promenad längs Isar, för att rensa huvudet på tankar. I kväll blir det inget party för min del, behöver vara hemma i lugn och ro och sova ut ordentligt så jag orkar plugga i morgon med. Kanske målar lite...

Om man skulle försöka få något gjort, kanske?

Nu blir det lite plugg. I alla fall till solen når fram till min balkong, då tänker jag steka lite. Nu får jag öppna böckerna och plugga lite anatomi.. vet ett annat sätt jag hellre hade pluggat anatomi på, men, men.. Böcker är ju också ganska trevliga...

Tidvis har skakandet lagt sig

Ostadig fredag

Hade bestämt mig för att idag skulle bli min plugg-dag, för det skulle ändå regna. Nu är klockan halv fyra och jag har fortfarande inte öppnat böckerna..MEN, jag har gjort andra saker, tvättat tre maskiner tvätt till exempel. Ja, jag vet, men jag är nog lika ostadig som vädret här i München idag.

I går kväll var vi hemma hos Tess och kollade på Top model finalen. En jättesöt tjej som vann det här året. Nu undrar jag vad vi ska göra på torsdagar framöver.. Hitta en hobby kanske?




Sara GNTM 2009 Photo: prosieben.de

Sushi i parken











Har haft en supermysig eftermiddag med Jessica i Englischer Garten - sushi och solsken. En massa frigjorda människor överallt som ville visa upp vad de hade, vi fick en hel nudistfamilj bredvid oss. En annan man hade en otroligt fascinerande kroppspiercing, som var så stor att den syntes på 10 meters avstånd... kommer drömma mardrömmar inatt tror jag.. Senare blir det Topmodel-final hos Tess!

Biergarten och så lite dans..









Först Biergarten sen dans på 089 Bar med Jess och Netti. Finns inte så mycket mer att säga - förutom att det var jättekul!

Dirndl på!

Solen skiner, det är långhelg, och vi ska dra till en Biergarten. Så nu har jag hoppat i min Dirndl och väntar bara på att tjejerna ska dyka upp!







Puss på er!

Modelejon? Nja..

Kom just att tänka på en sak jag hörde igår på trendseminariet som jag tyckte var hysteriskt kul. Hela presentationen började med lite statistik av olika slag bl a. hur många som går regelbundet till skönhetssalonger, män, kvinnor, vilka krämer som är mest efterfrågade osv. Sen visades statistik på vad tyskarna helst lägger pengar på. Top tre var: Bilar, resor och möbler. Sen kom statistiken på vad tyskarna inte prioriterar, alltså inte lägger pengar på. På första plats: Mode. Min enda tanke var: No shit Sherlock! Jag var antagligen den enda i hela rummet som tyckte det var kul och fick kväva ett stort asgarv. Det har jag väl vetat hela tiden!



Stefan Raab Eurovision 2000 - taskigt exempel jag vet, men lite kul ändå!

Kvällssol



Nu har jag härlig kvällssol på min balkong, men tände ändå några ljus..bara för stämningens skull, förstås!

Stressigt

Gud, nu har jag snoozat bort halva morgonen, nu blir det stressigt! Men jag är så trött. Kan bero på att det är tidigt och att jag la mig lite för sent igår, men det kan också bero på att jag numera även får nattliga samtal från dolt nummer...Tröttsamt!

Inspirerande seminarium

Har haft en jättetrevlig kväll, kom precis hem. Vi var fem tjejer från klassen och vår lärare på ett trend-seminarium (Trendseminar) som hölls av kosmetikfirman Babor. Det pratades om olika trender inom kosmetikbranschen bl a naturkosmetika och kosmetika för män. Det var väldigt intressant och inspirerande. Efteråt stannade vi kvar och åt lite av bufféten, sen gick vi vidare och tog ett glas vin och skvallrade lite.




Fick även en goodie-bag med hem med lite roliga produkter..

Nu ska jag kasta mig i säng, god natt!

Kvällsplaner

Har just kommit hem från skolan men är bara hemma på en paus kan man säga. I kväll ska jag iväg på en skolning (säger man så? Alltså en Schulung) av firman Babor Cosmetics. Den hålls på ett hotell här i närheten av där jag bor, vilket är skönt. Vi fick anmäla oss frivilligt men jag tror vi blir bara 5 stycken från klassen plus vår lärare. Innan det är dags att dra dit tänkte jag göra lite skolarbete, sen gå en lång promenad.

Vi gjorde manikyr med paraffinbad idag, så mina händer är supermjuka!

Dagens låt



Oj, vad jag har sovit mycket idag. Var verkligen supertrött. Men jag har ändå fått lite solstrålar på mig. Nu är det snart läggdags igen... Regina Spektor - Fidelity..Enjoy!

Eurovision

Vi samlades ett stort gäng hemma hos Tess&Co igår för att se Eurovision...




Cecilia, jag och Netti

Jessica höll både på Tyskland och Sverige..Tess också
  


Vi var ändå glada att Norge vann, de är ju faktiskt våra grannar..

Jodå...

Sen blev det en tur till Edmoses och P1 för lite dans. En helt lyckad kväll!

Heja Sverige!

Nu är det dags för Schlager-firande hos Tess. Jag har dammat av min röda klänningen från Gina Tricot och hoppat i mina "nya" klackar!










Heja Sverige!

Schweden vs Deutschland






Ja, vilket bidrag är egentligen bäst?

Fika på Café Jasmin och en ovanligt lugn fredagkväll







Trevlig fika med Jessica, Tess och Angelica på Café Jasmin på Steinheilstr. 20 i går. Efter det promenerade vi vidare till Schellingstr. och stannade till på Soda.  Där blev det lite käk och ett par glas vin, men inte mer än så. Vi bestämde att vi nog behövde lite sömn för en gång skull,så vi gick hem. Jag stupade i säng vid klockan elva och sov till halv tio i morse. Det var länge sen jag kände mig så här utvilad.
 
I kväll ska vi ta fram våra patriotiska sidor för då blir det Eurovision hemma hos Tess med en härlig blandning av tyskar och svenskar. Lovar att vi ska rösta på Sveriges bidrag, ni där hemma kan ju inte göra det. Men känn er inte tvingade att rösta på Tyskland bara för det, för Guds skull! Vill ju gärna att Sverige ska få en bättre placering än Tyskland (även om tysklands bidrag faktiskt är bättre..)

Choklad - helt i min smak



Trevligt är det också när man får smakprover med sig hem. En dusch creme med olivolja och en bodylotion som luktar ljuvlig choklad. Nu luktar jag också ljuvlig choklad kan jag tala om. Har precis tagit ett bad och sedan provat min nya body lotion. Snart ska jag på fika-date med Jessica och Angelica, helmysigt!

Mer ansiktsbehandlingar

I dag hade vi en kvinna hos oss från Dalton Cosmetics som presenterade deras produkter. Vi har haft lite olika firmor hos oss innan som gjort samma sak och jag tycker alltid att det är väldigt intressant. Det är dessutom bra att få se och prova lite olika märken och få bilda sig en uppfattning, det är ju möjligt att man kommer arbeta med de produkterna i framtiden.

Det börjas alltid med bakgrundshistoria om firman och en presentation av produkterna, vad de innehåller och vad de är bra för. Sedan får vi behandla varandra, dvs göra ansiktsbehandlingar på varandra med produkterna. Tyckte alla produkterna var bra, de luktade gott och kändes fräscha. Tyvärr kan man bara köpa produkterna hos en kosmetikerin. Men nu är min hud len och mjuk lagom till helgen, och allt vad den innebär..

Slutpluggat för i dag


Ja, jag har övat fransk manikyr på mig själv...

Nu stänger jag min Prüfungsbuch. Snart kommer Tess och Jessica hit och kollar på Topmodel. Mysigt värre!

På shopping-tur i min garderob

Innan när jag städade så fick jag syn på ett par helt oanvända skor som jag köpte förra året. De är faktiskt ganska snygga och jag förstår egentligen inte varför jag inte har använt dem.Det ska det bli ändring på!





                                   






Ja, men vilken grej, min garderob är ju en riktig skattgömma. Från och med nu ska jag alltid rota igenom garderoben innan jag bestämmer mig för att jag behöver något nytt! Hallelujah!

Med Mando Diao som sällskap

Städar med Mando på högsta. Efter det följer skolarbete i massor.



Flitig



Renskriver skolarbete så tangenterna glöder...Ja okej, jag surfar runt lite också men ändå. Flitigt Ulrika! 

Hosta

Vad skönt att det redan är onsdag och halva veckan har gått. Inget spännande i skolan idag, vanlig ansiktbehandling och fotreflexzon-massage. Har lite att göra i eftermiddag, men skulle gärna gå ut på en promenad och njuta av solstrålarna innan regnet kommer. Bara det att jag fortfarande hostar så jag tror att lungorna ska följa med upp. Men en liten promenad är nog inte så farligt..

Inspiration



Bläddrar igenom en hög med tidningar för att hitta lite inspiration till kommande projekt i sminkningen: Vår- och sommartrend. Det är något jag absolut inte har något emot att göra.

Orange - vad är grejen?

Just nu är det verkligen bara stress med allt som har med skolan att göra, vi har fått datum för slutproven och de är väldigt nära nu. Massor att repetera och lära sig innan dess. Varje dag tillkommer nya detaljer - jag blir så trött..
En dag kommer vara praktiskt prov, en dag teori, en dag visagistik (sminkning) och en dag kommer vi ha något som heter Wahlfach, för oss innebär det att vi måste tänka ut en behandling och mycket kreativt dekorera kundstolen i det passande temat.
Vi fick se en annan klass som hade gjort det, förra året och här snackar vi kitsch pur.
Tänk er blommor, snäckor, stenar, sjögräs, pärlor, guld, silver, sidentyg, gärna trycka dit ett helt fruktfat där det får plats och en massa krimskrams ovanpå det - helt enkelt too much.

Min första tanke var att jag ville dekorera lite mer nedtonat, kanske lite svenskt tema med trä och björklöv och lite "back to nature" med mottot: less is more. Jag tänkte mig att det hela skulle gå i färgerna vitt/beige, med lite grönt och svart/grått som inslag för att sätta lite piff och få kontraster, kanske lite stenar och trä...

Ja, min vision grusade när min lärare sa: Det enda kravet är att alla använder samma färger..jag tänkte mig gult och orange. Där satt jag med öppen mun i 5 sekunder innan jag tänkte fan, fan, fan. Jag borde ha fattat. Tyskarna älskar orange. Ulrika gör det inte. Jag tycker överhuvudtaget inte att det finns något stilrent med färgerna gult och orange, dessutom kommer ju allas behandlingar och dekoration likna varandras.

Så nu måste jag tänka om helt. Jag får hälla ut citroner och apelsiner över hela stolen, sätta en stor blaffig solros i mitten och ringla över lite honung på det. Jag får helt enkelt bita ihop, tänka mer tyskt och upprepa mitt nya mantra - kitsch är bra, kitsch är bra, kitsch är bra...


Förlåt - men, vad är grejen?

Äntligen

Jag har äntligen fått lite saker gjorde, det kändes verkligen som att det lossnade lite nu. Men nu tänker jag kasta mig i säng för jag lider av sömnbrist gott folk! Kan inte komma ihåg när jag kände mig utvilad sist...

God natt Bloggen

I väntan på mörkret

Tusen saker att göra men ingen inspiration. Jag är en kvällsmänniska, jag får absolut inget gjort innan det har blivit mörkt. Enda nackdelen med att det är ljusare längre på sommaren - jag får ännu mindre gjort.



Eller så kanske det bara är lite klassisk måndags-trötthet...

Produktpresentation

Vi har de senaste veckorna börjat med produktpresentationer för att bekanta oss lite med framtida produktförsäljningen som ju kommer ingå i vårt yrke. Vi har fått fria händer vad gäller produkt, det kan vara bodylotion, handkräm, läppstift o.s.v Sedan måste vi presentera produkten för de andra, vem som tillverkar den, hur den fungerar och vad den innehåller, samt varför man tycker om den. I dag var det min tur, jag hade valt min dagkräm från Aok, ett tyskt märke.
 
Jag tycker fortfarande att det är lite jobbigt att prata tyska inför en stor grupp med människor. Men det är inte så farligt längre med klassen för vi känner varandra så väl vid det här laget. Min tyska är verkligen inte perfekt, men jag har märkt att man kan komma undan med ganska mycket när man är utlänning, haha. Det kanske beror på att vår lärare är från Slovakien och själv har en otroligt kraftig brytning, men vad vet jag..

Bio-date

Nyss hemkommen från en trevlig bio-date med Jessica. Vi såg Slumdog Millionaire, vi var antagligen de sista i världen med att se den men ändå. Jag tyckte den var bra, men ganska tragisk. Historien i filmen är väldigt fin - naturligtvis handlar den om kärlek, och slutet var briljant. Mera recentioner än så orkar jag inte ge just nu, se den själva! (men ni har antagligen redan sett den). Nu ska jag slava lite framför datorn innan jag hoppar i säng.

Ciao ciao

Kärlek

Jag har blivit förälskad i norska Bjorg Jewellery, sen Mini visade mig smyckena på internet.

Fantastiskt chic - men med humor. Bilderna talar för sig själva tycker jag..






http://www.bjorgjewellery.com/


Men min favorit är det här halsbandet

Finns hos http://www.deepfling.com om nu någon skulle vilja ge det till mig i julklapp eller så...


Sminkning

Alarmet ringde som sagt var kl 6.30 i morse, det kändes väldigt hårt på en söndag. Men jag har haft en riktigt angenäm förmiddag på Innung frisörskola. Jag har sminkat hårmodeller för en Workshop/modevisning







                                     
Min modell..jag sminkade även två killar, men de sprang iväg innan jag hann ta kort


Här klipps det hår på scenen


Jag och Kathi från min klass

"Fönstershopping" och powerwalk

Jag och min rastlösa själ kunde inte sitta inne i lägenheten idag, det gick bara inte. Så det blev en tur på stan, tillsammans med hela Münchens befolkning plus lika många turister. Fönstershoppingen blev till en klänning..men så är det ibland. Sen drog jag ut på en härlig powerwalk längs med floden med härlig musik i öronen. Nu tänkte jag tillbringa kvällen med TV:n och en skål med popcorn som sällskap, kan inte minnas när jag gjorde det sist.

I morgon ringer alarmet kl 6.30. Då ska jag vara utvilad är det tänkt..

Falling asleep to the sound of silence


Caught in the act..


Jag kollar på SATC och målar naglarna. Jag måste ut i från min lägenhet snart innan jag blir mentalt störd. Kanske går ner på stan och fönstershoppar lite.

Blåsor på fötterna..

..av för mycket salsa-dansande igår, men det var sjukt kul. Nu återstår det att se om jag kan få något gjort idag. Solen skiner så att sitta inne och plugga känns ju mindre lockande.

Får man göra så här?

Är det okej att förfesta med att sjunga snapsvisor och lyssna på Björn Rosenström när man snart har nått de gyllene 25? Jessica och jag tycker det, i alla fall just nu, vi får se hur det bli imorgon!




Sol

Jag kladdar med sololja med kokosdoft och vänder och vrider på mig för att komma åt solstrålarna. Det går faktiskt  hur bra som helst att sola på min balkong, men solen verkar vilja försvinna nu tycker jag...




Brigitte Bardot har nästan lika snygg bikini som jag..

Nu väntar jag bara på att Jessica ska dyka upp och leka lite med mig.

Och så var det helg igen då..

Ansiktsbehandlingar var på dagordningen idag. Vi övar för full inför slutproven i Juni. Har fått lite läxa över helgen (som om jag inte hade något annat för mig) att öva ansiktbehandlingar på tid..

Har precis kastat i mig lite käk. Nu väntar jag bara på att solen ska nå min balkong så jag kan sola lite.

Natti natti

Jag har hängt med Lisa i eftermiddag, glass i solen och kaffe hos mig. Sen kom de andra och vi har haft en trevlig Topmodel-kväll. Nu har tjejerna gått och jag är trött. Nu kryper jag under täcket. Vi ses i morgon!

Från Lisas kamera

Här kommer några bilder från helgen...


Gruppfoto i Jessicas säng..


Lisa vinkar till brandmännen som antagligen skulle rädda en katt eller något..


Söta Jessica


På allmän begäran..notera den omkullvälta soptunnan (vi tror det var Jessica)


Kommentarer överflödiga..


Helt plötsligt städade, men skenet bedrar


På hemvägen, Jessica vilar sig lite i rulltrappan..

Ulrika goes Barbie

I München är det faktiskt bikini-väder så jag drog på mig min nya, medans jag väntar på att Lisa kommer och gör mig sällskap. Lite Barbie-varning, jag vet, men den är ganska fin ändå!




Underbart väder

Solen skiner och det är underbart sommarväder. Har just kommit hem från skolan och tagit en snabb dusch. Nu ska jag städa upp min lilla soptipp för jag får besök av tjejerna ikväll. Heidi på TV:n som vanligt.

Sverige

En flygbiljett hem den 5:e Juni är nu bokad. En vecka i Sverige ska bli skönt. Tack världens bästa mamma och pappa!

Fika och promenad

Det blev en liten fika-date med Lisa, Jessica och Tess.





Sedan fortsatte jag och Tess med en härlig promenad i Englischer Garten, där solen faktiskt tittade fram lite. Nu är jag på banan igen. Behövdes bara lite kvalitets-tid med mina tjejer.

Mitt kreativa kaos



Nu ska jag snart iväg och leka med Jess och Lisa.

Ett blåsigt München

Jag sitter inne med min onda hals och kurerar mig. Lite bättre idag så i morgon är jag säkert helt frisk. Här i München blåser det idag, ingen sol i sikte tyvärr... Jag har köpt mer penslar och färg, så jag har tänkt jag ska måla lite senare. Det är så tråkigt att sitta inne.. Är det ingen som vill leka lite med mig idag? Bara lite? Fast då får man ta risken att smittas av svininfluensan... Nej, jag skojar bara.

Är jag lite känslig eller?

Kollar på ett tyskt makeover program TV:n. Små gråa, mesiga tjejer som får nya bröst och näsor, och gamla tandlösa hemmafruar som får (nya) tänder och löshår. Sen får de träffa sina familjemedlemmar (som också är fula, eftersom det uppenbarligen ligger i släkten) i slutet, och alla gråter av lycka. Vad gör jag? Jag gråter också! Jag skyller på att jag har feber och är lite känsligare just nu.. men verkligen, skärpning Ulrika!

Nytt shampoo

Jessica blev tipsad av Tess om ett superbra shampoo. När det var dags för mig att köpa nytt, tänkte jag att jag också skulle prova det. Jag köpte även balsam eftersom Lisa (frisör och hårproduktsexpert) nästan höll på att trilla av stolen när jag sa att jag aldrig använder det. Märket heter Syoss och är en produkt från Schwarzkopf. Tror inte det finns i Sverige dock.. Så nu ska här shamponeras för fullt, hoppas det håller vad det lovar så inte håret trillar av eller så, det vore ju lite trist.


Medicin

Ok, alla vet att glass är bästa medicinen mot ont i halsen. Men jag vet en ännu bättre medicin...





..glass + Sex and The City

Hemma idag

Det känns som jag har två tennisbollar i halsen och hela kroppen gör ont. Nej, jag tror inte det är svininfluensa utan helt helt vanlig förkylning med lite feber på det. Jag är i alla fall hemma idag...

Aj, aj, aj

Har helgens bravader tagit ut sin rätt på mig? Min hals är svullen och gör ont..nu bäddar jag ner mig i sängen och väntar på John Blund..

Ulrika + fashionshow

På söndag ska jag sminka modeller i en modevisning här i München. Det blev jag och tre andra tjejer från klassen som blev utvalda av vår lärare.

I dag har vi övat på mannequin make-up till den här låten.



Nail design

I dag hade vi så kallad nail design i skolan, temat var: Bröllop. Alltså skulle vi med vår fantasi och diverse lack, måla naglar som skulle passa till en brud. Min första tanke var naturligtvis att om jag skulle gifta mig så skulle jag inte kunna tänka mig att ha något annat än french manicure på mina naglar. Men nu befinner jag mig i Tyskland där man tycker om när det är lite kitschigt och too much, så det enda kravet var: Ingen french manicure. Lite knepigt för en svensk tjej som aldrig skulle få för sig att sätta glitter och stenar på naglarna (förutom en fas jag hade när jag var 13 år, men det är preskriberat nu). Men vad gör man inte för betygen.. rosa, glitter, strass och blommor klistrades hej vilt, resultatet blev enligt mig, för jävla tacky. Men jag tror min lärare blev nöjd. Stackars brud tänkte jag.









Helt fel dygnsrytm

Fan, jag tror jag har vänt helt på dygnet efter den här helgen. Somnade nog vid halv fem, sen ringde alarmet vid kvart över sex.. Ögonringar? Ja! Lite jobbigt. Nu är jag i alla fall vaken och ser ut genom fönstret, det regnar. Ska ha manikyr idag i skolan, om jag inte minns helt fel.

One pair of candy lips

Swimming in a deap sea of blankets...

Parkhäng och surfare

Vi bestämde oss för att vi behövde lite luft, så jag, Jess och Lisa drog till Hofgarten och lyssnade på lite klassisk musik  - en liten utomhuskonsert.









Sen drog vi till Eisbach för att kolla på surfare.



Hot..

Om jag blundar riktigt hårt, syns jag då?

Jag har precis frostat av min frys,det behövdes.. men jag är verkligen för trött för att gå ut och göra något just nu, jag slappar med en DVD istället.

It might be a quarter-life crisis..

I dag får det bli en lugn och skön söndag. Har precis vaknat och ligger kvar i sängen med en kaffemugg och lyssnar på John Mayer. Tror nästan att jag får påbörja en detox-kur nästa vecka..Men det var kul igår, vi dansade på 089, men nu när jag tänker efter så hann vi både med Soda och Sausalitos innan dess..

"Am I living it right?"

På det igen

Nu drar jag hem till Jessica för att träffa alla söta tjejer och dricka ett glas vin. Utgång senare.

Over and out

Tango

På vägen till Edmoses igår gick vi genom Hofgarten. Där i mitten finns det en paviljong där det brukar samlas par och dansa olika pardanser. Vi började också dansa lite spontant och inte helt på allvar. Men Angelica och jag blev uppbjudna av ett par, hon fick dansa med mannen och jag med kvinnan. En argentinsk tango tror jag det var, och kvinnan jag dansade med kunde verkligen föra. Tango är en otroligt sexig dans. Jag blev lite lesbisk i 10 minuter, men det gick över sen.

Burka

Mini vill köpa en burka till mig. Det tycker jag är lite kul och väldigt sött av henne.

En hink kaffe, tack!

God morgon! Hinkar i mig kaffe som vanligt jag. Det blev inte så mycket sömn, för jag kom hem när det var ljust och jag kunde inte hitta min sovmask...irriterande. Det blev nämligen en spontan utång i går för Jessica, Lisa, Angelica och mig. Edmoses igen..där träffades det folk som vi kände (eller, som Angelica kände) Efter ett tag drog de två långa brunetterna hem men A och jag stannade. Tänker inte gå in i detalj på vad som hände men det slutade med att jag, något förvånad, fann mig själv (och Angelica) på en spontan efterfest i Schwabing, där jag hade hamnat mer eller mindre ofrivilligt. Jag kände att jag fick nog efter ett tag, även om det var trevligt, så jag tog en taxi hem. Jag har alltid otur med att få konstiga taxichaufförer.  Men när jag tänker efter, och efter vad jag har hört från mina tjejer, så verkar det inte finnas några normala taxichaufförer i München. Den här ville byta telefonnummer med mig, jag sa vänligt men bestämt nej, och gav honom fel gatunummer så han inte skulle veta var jag bor, hur knäppt som helst.

Back to black..

The sun is back

Jag har haft världens knäppaste dröm, kommer inte ihåg allt men det var svininluensa och kosmetiksalonger i en salig röra. Var helt förvirrad när jag vaknade och kände att näsan var lite täppt, fan tänkte jag, nu har jag fått det.

Så skönt det var att vakna av solen idag då! Den har jag saknat. Gårdagen: Tess, Jessica, Lisa, Topmodel, vin, Edmoses, danskarna, ett förlorat örhänge, P1, dansa, skoskav, hem.






Nu: Kamma till mig och träffa Lisa.


Ciao

RSS 2.0