Jag kan inte få nog



Saltlakrits finns inte i Tyskland därför äter jag Turkisk Peppar tills jag får ont i magen, så fort jag får chansen.

Nu ska jag och lillasyster Mini-Stina åka på road trip, yeah!

Hög mysfaktor



Det finns inte mycket som är värre än att frysa och det finns inte mycket som är mysigare än en brasa


Just hemkommen efter en rask promenad i kylan och snart väntar fredags-mys.

Trevlig helg!

Våren är inte riktigt här än



Våren hade smygpremiär i München för några veckor sedan, här är den fortfarande långt borta känns det som. Men vintern har väl sin tjusning den med. Om inte annat så kan den vara otroligt vacker.

Paulo Coelho



Min kära mamma haffade tre böcker från Paulo Coelho till mig på bokrean igår. Zahiren, Djävulen och fröken Prym och Brida. Tack mamma, nu ska här läsas!

När morgonen inte börjar så bra...

...kan resten av dagen bara bli bättre. Det är jag övertygad om. Jag vaknade ganska tidigt i morse (kl 08.00 vilket är tidigt när man har semester) men var fortfarande ganska yrvaken när jag hällde upp varmt kaffe i muggen och skulle ställa den på köksbänken för att hälla i mjölk. När jag är yrvaken är det som en kombination av att vara riktigt full och bakfull på samma gång. Så jag ställde muggen en aning för nära kanten så den tippade först på mitt lår (försökte liksom göra en kroppslig insats för att rädda muggen) och sen på golvet.

Resultat: en söndrig kopp, kaffe ö v e r a l l t och andra gradens brännskada på Ulrika.

Åtgärd: Torka kaffe, behandla brännskada med Aloe Vera och sätta Ulrika i ett hörn där hon inte kan göra någon skada.

Andra bullar



Jag brukar alltid passa på att baka när jag är hos mamma och pappa eftersom de har ett så stort kök (och en ugn). Det fick bli kanelbullar och receptet hittade jag här

Solsken och pulkaåkning

I går hade jag en supermysig dag med storasyster och Enzo. Vi körde på pulkaåkning i trädgården. Riktigt kallt var det men solen tittade fram.



Lyckades pricka in Enzo när han flög över guppet

Nu blir det bullbak så kika in lite senare.

Svart läder och Edelweiss



Svart tröjklänning med läderdetaljer från H&M och halsband med Edelweiss från mamma.

Hemma

Nu är jag äntligen hemma hos mamma och pappa efter en ganska lång resdag igår. På agendan idag står att träffa systrarna och Enzo och mormor och morfar. Men just nu glider jag bara runt i innetofflor med en kopp kaffe i handen.


Solen kikade fram nyss

Vad jag gjort under bloggtorkan: del 7

Jag är snart på väg till Sverige så ni får kika på del 7 tills vi ses nästa gång. Mycket nöje!

Julafton firades som vanligt hemma med familjen. Det blev som vanligt mycket mat och fika, Kalle Anka, syskon- och Enzomys, vinterlekar och annat kul.











 




Packning pågår

God morgon,

hoppas ni har sovit gott! Det har jag gjort. Jag försöker packa lite men det går sådär. Får försöka fortsätta ikväll efter jobbet.

Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 6

I december var det även dags för det årliga julfirandet med jobbet. Vi fick välja restaurang så då blev det Cavos - partygreken som förvandlas från restaurang till nattklubb vid kl 23.00 i form av partymusik, dans på borden och servettkonfetti.


Hela gänget inklusive chefen


Grekisk yoghurt med honung och frukter till dessert


Servettkonfetti




Stackars dom som får städa..

I bara mässingen



Jag var inne i en liten "hål-i-väggen-butik" i München och fyndade ett halsband för ett par euro. Tycker det är snyggt att det sitter gaska tight.

Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 5

Så var det dags för möhippa nummer 2. Nu var det vår tur (de svenska tjejerna i München) att fixa med festligheterna. Vi träffades hos familjen Fyhr för lite champagne och tilltugg. Väl där blev det lite frågesport på hur väl bruden egentligen känner brudgummen och det delades även ut lite ledtrådar (som ska leda till ytterligare en möhippa någon gång i framtiden...). Kvällen avslutades på en italiensk restaurang.




Ledtrådar


Självklart fick tiaran inte fattas

Återigen den fina bruden



Tassel




En vårfin sjal i pastellfärger med små "tassels" på fick också hänga med hem från H&M.

Armband

Nyss kommit hem från en tur på stan. Kom hem med en hel del fina saker (trots shopping-stopp...) bl a ett fint armband i ljust mocka och silverdetaljer från H&M.



Ca 7 € - som hittat!

Svinbra



Mitt nya husdjur är rosa, blänker ordentligt och äter bara sedlar.

Snart semester




Jag ägnar morgonen åt att städa och tvätta och göra sånt som är tråkigt men nödvändigt. Vill försöka få en hel del gjort innan jag åker till Sverige på söndag. Men det är svårt för i tankarna har jag redan semester.

Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 4

December handlade inte bara om julfirande utan även om möhippor. Bruden var ingen mindre än Angelica. En helg i början av december kom några svenska tjejkompisar till henne ner till München på överraskningsvist.
Jessica och jag följde med på lördagskvällen som en del av överraskningen och vi hamnade på Paros där vi såklart åt grekisk mat och sedan bar det av till P1 för dans. 



Den fina bruden







Modemagasin en masse





Precis hemkommen från jobbet och är helt utpumpad. Sitter just nu och undrar hur många kilo tidningar jag konsumerar varje år.. men det kanske är bäst att inte veta.

Stålgrå

Jag tittar på Solsidan och skrattar så jag får ont i magen. Härligt med måndagskväll. Dessutom hade jag en lugn dag på jobbet, så lugn att jag hann göra pedikyr på mig själv. Stålgrått lack fick det bli och jag kan inte låta bli att snegla ner på mina fina fötter mellan skrattattackerna.

Funktionellt tårtfat





Innan jul var jag med familjen Fyhr till IKEA och inhandlade det här fina tårtfatet som nu har blivit en perfekt ort för mina smycken.

Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 3

Den första advent var det julbord hos familjen Fyhr.  Köttbullar, lax, ägghalvor, potatis, ost m.m avnjöts tillsammans med coca cola (i brist på julmust) och nubbe.


Jonas tänder första ljuset




Sandra steker köttbullar (med det nya Lanvinhalsbandet, som egentligen
var tema för kvällen men som jag glömde...)


Julstämningen var på topp


Jultallrik


Jag fick känna lite på Wille och Andreas passade på att knäppa en bild

Söndagsmiddag och Black Swan

I går eftermiddag blev jag inbjuden på söndagsmiddag hos familjen Fyhr. Underbar kycklinggryta och klyftpotatis och med prinsessbakelse till efterrätt - kan ni tänka er så lyxigt!



Efter middagen mötte jag och Sandra upp Angelica och Sebastian på Museum Lichtspiele - en mysig liten biograf som visar filmer på engelska.





Vi såg Black Swan med Natalie Portman och den var faktiskt riktigt bra.

Söndagspromenad

Det blev en rask söndagspromenad för mig. Våren ligger i luften.


Mössan fick åka på trots 10 plusgrader

Münchens skyline..









Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 2

Okej jag slänger in del 2 också.

Lagom till första advent "snickrade" jag ihop en egen adventsljusstake.


Svart fat, vita blockljus, svarta stenar och små julgranskulor i olika pastellfärger

Vad jag har gjort under bloggtorkan: del 1

Okej jag hade en bloggtorka på ca fyra månader (jättehemskt jag vet) men det betyder inte att jag inte gjorde något kul att skriva om under de månaderna. Så nu tänkte jag visa er ett urval av vad jag har gjort den senaste tiden. Håll i hatten för nu kör vi. Del 1:

Vi börjar med Lanvin for H&M tycker jag. Jag, Sandra och lille William gick en tur på stan den 23:e november i snöblandat regn vill jag minnas. Efter en trevlig lunch på Opatja tyckte vi det var dags att spana in kollektionen i H&M-butiken. Vi blev inte jätteimpade av kläderna men föll båda två för ett halsband, så vi köpte ett var. Halsbandet var jättefint men vad som var minst lika fint var påsen och kartongen man fick till.



Vårens accessoarer







God morgon!

Oj vad jag har sovit gott i natt. Har utvilad ägnat morgonen åt att spana in nya numret av tyska ELLE. Det kommer bli en färgglad vår.

Har egentligen inga planer för dagen men kommer nog klämma in en promenad i eftermiddag. München bjuder på härliga 10 plusgrader, fågelsång och vår i luften.

Vad ska ni göra i dag då?

Längsta bloggtorkan ever

Hej på er!



Oj, oj, oj vilken bloggtorka jag har haft då. Men jag har helt enkelt inte riktigt haft varken tid eller lust. Jag hade nästan bestämt mig för att sluta blogga helt och hållet men jag har kännt ett sug de senaste veckorna. Det kändes rätt att ta upp bloggandet igen helt enkelt. Jag vet inte riktigt om jag kommer blogga heltid men jag ska försöka så gott det går.
 
So stay tuned mina vänner!
RSS 2.0