Dancing the whole way home

Jag blir så glad av den här låten. Jag hörde den på H&M förra veckan och jag rockade loss bland underkläderna. Så kul att höra svensk musik!

Nytt armband

God morgon på er. Oj, vad jag snoozade länge idag och oj, vad skönt det var.

Jag har köpt ett nytt armband som passar till min Dirndl - som ju har lite gröna inslag.





Tycker att det är jättefint (kommer från H&M), passar i alla fall väldigt bra till oktoberfest.

I Tyskland händer det grejer

Jag har varit så upptagen den här helgen att jag inte har haft tid att följa nyheterna.
Så i dag gjorde jag manikyr på en kvinna som är nyhetsankare på en tysk tv-kanal och jag måste medge att det var lite pinsamt att jag helt hade missat att Tyskland har blivit terrorhotat i helgen och att hela området runt Theresienwiese (Oktoberfestområdet) har blivit avspärrat och där över råder även flygförbud.. Ska kanske minska ner på Gossip Girl-tittandet i framtiden och öka på nyhets-tittandet lite, för att undvika pinsamheter menar jag. Nåja såna här hot hindrar inte mig ifrån att gå dit på onsdag och dricka öl och dansa på bänkarna i alla fall!

Dessutom har det tydligen varit val här också...Måste uppdatera mig själv lite nu känner jag.

Helgen

Dålig update här, sorry. I lördags jobbade jag som vanligt och senare på kvällen var det oktoberfest som hägrade. Tess och hennes kompis Anne kom hem till mig och vi värmde upp med några öl innan vi gick. Andra helgen på oktoberfest är känd som den "italienska helgen" då kommer nämligen alla italienare, och de har absolut inga hämningar. Det var verkligen sjukt fullt överallt men vi kom in i vintältet och bytte ut den traditionella ölen mot vin och aperol/prosecco - vilket ledde till grym baksmälla i går.


Jadå allt är som det ska, men var var ölen?


Så här snygga kan bandmedlemmarna vara - jag kände mig som en riktig groupie

Bullbak hos Jessica

Jessica hade bestämt sig för att baka bullar i går till  arbetskollegorna, eftersom idag är hennes sista dag på jobbet. Så jag, Tess och Angelica åkte till dit för att hjälpa till...men det slutade med att vi tre satt och kollade på Svenska Hollywoodfruar medan Jessica svettades i köket...


,



Jessi kanske hade överdrivit något med ingredienserna..


En riktig hemmafru?






Men resultadet blev bra..

Världen fånigaste musikvideo?

Vi har alltid musik på i våran salong och i går satte jag i en skiva med Dinner Ballads. Riktigt smöriga ballader. På den skivan är även Hello med Lionel Richie med. Låten är ju fin i sig, men jag kan bara tänka på när jag såg den videon första gången för kanske två år sen på you tube. Den är så otroligt cheesy.






Någon borde ha berättat för Lionel Richie att man inte får stalka blinda tjejer.

Nyvaxad

Hej på er!

Vi hade en så lugn dag  på jobbet idag, så vi gjorde lite behandlingar på varandra. Jag gjorde fransk manikyr på Katharina och plockade hennes ögonbryn. Hon färgade mina ögonfransar och gjorde en brasiliansk vaxning på mig. Det var första gången för mig, annars rakar jag mig alltid. Men man kan ju inte jobba på en vaxningssalong och inte själv vaxa sig, tänkte jag. Om det gjorde ont? Svar: Ja. Men -  vill man vara fin får man lida pin. Om jag tänker visa er bilder på resultatet? Svar: Nej.

Chess





Nu dra jag till jobbet iklädd schackrutor.

Ciao

Härlig läsning

Har just pratat med mamma i telefon, vi hade inte pratat på evigheter känns det som. Svårt att hinna med när jag kommer hem så sent på kvällarna. I dag fick jag reda på att jag ska jobba de två kommande månaderna i vår nya studio i vid Gärtnerplatz, eftersom de bara är två stycken som jobbar där just nu. Det kommer nog gå bra. Tyvärr måste jag jobba i morgon när jag egentligen skulle ha varit ledig. Men får antagligen ledigt på fredag i stället. Det funkar ju också!

Nu tänkte jag sätta tänderna i min nya In Style - limited edition för de firar 10 år. Gissar på härlig läsning.




Ciao ciao

Mango



Jag har fått dille på mango. Man skulle nästan kunna säga att jag har mango cravings faktiskt.. 

Dagen efter dagen före

Jag kämpade mig tappert igenom en hel arbetsdag, vilket inte var så lätt så här dagen efter, men det gick.

Vaknade sliten i morse efter en natt med lite för lite sömn och fann mina fötter inte bara kolsvarta av min barfotadans igår, utan även fulla med blåmärken efter att ha blivit stämplad x antal gånger, och med vätskande blåsor på hälarna, men det konstigaste var att nagellacket på min högra lilltå har försvunnit mysteriöst.. det finns inte ett spår efter det. Jag vet att jag lackerade alla tio naglarna i lördags, men det måste ha skavts bort, mycket underligt. Det ser helt sjukt ut, och jag har flip-flops på mig på jobbet...


Nagellacksmysteriet..

Oktoberfest har börjat!

Ja, i helgen satte det igång igen - Oktoberfest och jag besökte Wiesn igår. Hade superkul, men glömde nästan helt bort att ta bilder tyvärr. Nu sitter jag hemma med ett glas cola och ska snart släpa mig iväg till jobbet..


Vi var i Hofbräutältet


Lisa och Collin


Tess och moi


Äta bör man..tydligen

Hallon, lakrits, plommon, körsbär...

God afton!

Efter en vanlig dag på jobbet har jag tillbringat kvällen med Gossip Girl och en filt.

Jag måste snart måla om mina tånaglar men jag vet inte riktigt i vilken färg. Jag tror jag vill ha en mörk färg som passar till min Dirndl (som är svart och lila)....men nu kan jag inte bestämma mig för vilken färg. Eller om jag helt enkelt ska köpa ett helt nytt lack. Hmm... jag vet inte. Dagens i-landsproblem eller?


Lack från Manhattan - som faktiskt är riktigt bra

Såhär på morgonkvisten











Jag var helt stirrig innan, blev livrädd för en liten bananfluga som kom flygandes mot mitt ansikte i rasande fart, ur mitt perspektiv såg den ut att vara stor som en fiskmås, typ. Så jag började flaxa med armarna så jag nästan spillde ut kaffet.

Nej, nu måste jag skynda mig att sminka mig klart. Jag är lite sen..

Tjing på er!

Jag fryser

Nu undrar jag om det är för tidigt att sätta igång elementen hemma, det är ju bara september. Men det är iskallt ute (12 grader) och jag ligger under täcket och huttrar just nu. Ska snart till jobbet men vill inte riktigt lämna sängen, måste jag säga...

Sorgliga nyheter

Usch, det här är sorgligt tycker jag.

Patrick Swayze roll som Johhny i Dirty Dancing var nog min största kärlek när jag var yngre. Det är dessutom en av de bästa dansfilmerna som har gjorts.


Bild: starpulse.com

Nej, nu måste jag nog se Dirty Dancing igen...

MTV Video Music Awards

Ligger och kollar på MTV-galan som är mycket underhållande måste jag säga. Russell Brand är så sjukt rolig för att inte tala om sexig. Madonnas hyllningstal till Michael Jackson var så rörande, att jag nästan fällde en tår och Lady Gaga är så förbaskat cool. Nej, nu måste jag kolla vidare.

Ciao

Höst

Så här när hösten kommer smygande är det helt underbart att tända ljus, dricka te och lyssnabra musik.




Rooiboste med smak av blodapelsin - önskar ni kunde känna hur gott det luktar

Pretty Woman

Ska komma ihåg att klacka om mina Pretty Woman-stövlar den här veckan, för nu är det höst.







Ordning och reda





Nu har jag varit duktig. Slängt en massa kläder har jag gjort också. Puh..men som ni ser har jag till och med tomma galjar hängande i garderoben nu.. Det är nytt!

Garderobsstädning med The White Stripes



Idag är jag ledig har tillbringat förmiddagen med att rensa ut liken till Seven Nation Army.

Dr. Alban

Oj, oj , oj...ni skulle ha sett Dr. Alban igår. Här snackar vi 90-tals-nostalgi som förde tankarna tillbaka till mellanstadiedisco - drogfritt, inträde 20 kronor och godis och läsk till försäljning. Dr. Alban (utan ananas på huvudet) var helt grym och jag och Jessica dansade till Sing Hallelujah, It's my life och Hello Africa.


I väntan på Alban


Förväntansfulla..


Dr. Alban rockade i uppknäppt jeansskjorta med vit t-shirt under - so 90's 








Eventuellt en säkerhetsvakt/funktionär med humor


Efter spelningen gick vi till Sausalitos och träffade lite folk


Obligatorisk toalettbild


San Miguel


Jag och Diana

Efter Sausa gick vi till 089 och dansade.

Under my umbrella

I dag efter jobbet var jag på invigningen av en ny kosmetikstudio. Senzera Waxingstudio där jobbar öppnar en ny filial vid Gärtnerplatz här i München och idag var första dagen de hade öppet. Vi hade bara lite mingel med snittar och Prosecco.

Jag lyckades smita därifrån ganska tidigt, som tur var. Råkade komma i samtal med en man som tydligen har varit stamkund i våran studio i flera år för manikyr och pedikyr och han var sannerligen en märklig typ. Han var professor på univeritetet i München och stod hela tiden lite för nära och stirrade lite för mycket på mig när vi pratade. Helt plötsligt tog han upp sin mobil och visade mig bilder som en fotograf hade tagit - en där han var sminkad som vampyr, en bild tagen på en byggplats och en där han var klädd som polis  (typ Village people) med handklovar i högsta hugg. När han frågade om vi skulle dricka kaffe nån dag så började jag så smått tänka på refrängen.

När jag kom upp från S-Bahn så spöregnade det, men som tur var hade jag mitt paraflax med mig.






Ska jobba imorgon också så jag tänkte bara ta det lugnt hemma ikväll med lite M&M:s.



Ha en trevlig kväll.

Lite mer nitar

Nu sticker jag till jobbet iklädd nitar. Ska på invgningsfest för en ny kosmetikstudio ikväll direkt efter jobbet.


Ursäkta den kassa bildkvaliteten - toppen är från Gina..tror jag

Ha en bra dag!

3...2...1...

...0 nu somnar jag.

God natt

Woodstock



Den här filmen såg jag igår - Taking Woodstock. En trevlig film som passar en gammal hippie-själ som mig.

Nu dra jag till jobbet,

peace

Frågan jag ställer till mig själv idag..

...: Tyckte jag att jag hade användning för 2 kg äpplen, när jag handlade på Penny idag? Ja, tydligen.



Snart Oktoberfest

Nästa lördag är det dags igen - då börjar  Oktoberfest.

Såhär kul hade vi förra året:




Lite uppvärmning hos Tess...väldigt svenskt




Ölen i är i fokus på oktoberfest..

Jag och Cam(bild lånad från resedagboken.se)

Gissar på att de här året kommer att bli minst lika roligt.

Kåta Gun

Mmm..har gosat ner mig i sängen nu och tänkte titta lite på Kvarteret Skatan på svt.se 
Jag har redan sett alla avsnitten men det gör inget jag skrattar så jag får ont i magen ändå. 

Min favoritkaraktär: Kåta Gun - inget slår henne

Bild: dvdforum.nu

Och handen på hjärtat nu: har vi inte alla en liten "Kåta Gun" inom oss?

Jag vet var Dr. Alban håller till på lördag

Det här kan vara det största som har hänt München någonsin:



Dr. Alban kommer att ge en gratiskonsert vid Siegestor i München på lördag - Sing Hallelujah!

Filmkväll och sushi

Det kommer snart växa sushi ur mina öron tror jag. I går hade jag lite filmkväll med Jessica och vi beställde hem jättegod sushi som vi proppade i oss. Sen kollade vi på Twilight. Jag hade redan sett den, men inte Jessica som tyckte att den var jättläskig och satt och ställde en massa frågor hela tiden av ren nervositet: "Men gud, ska han äta upp henne nu eller?" och "Men är det ingen som tycker att det är konstigt att de är så vita i ansiktet?" Det var mycket underhållande.

Ska snart dra iväg till jobbet, ska bara yoga lite innan - inre lugn, inre lugn...

Single ladies

I går värmde Jessica och jag upp hemma hos mig till den här låten:






Jessica i balett-kjol + pose


Klassisk Beyoncé-pose?

Efter det drog vi till 089 Bar och dansade vidare där. Väldigt rolig kväll, men i dag mår jag som jag förtjänar...

Die lange Nacht des Einkaufens

I går var det shopping-natt i München (Die lange Nacht des Einkaufens). Alla affärerna i city var öppna till klockan 24.00. Något som naturligtvis är bra när man jobbar till klockan 20.00 varje kväll då alla affärer stänger. Jag bestämde mig för att spana in det i alla fall -och kom hem med, hör och häpna, en svart kjol. Skräll!


Ser blå ut, men är svart



En vacker dag ska jag räkna alla svarta kjolar jag har i garderoben..

Kalenderflickan

Jag har haft en busy day på jobbet idag, jag har gjort manikyrer och målat naglar på löpande band.
När jag kom hem pratade jag med mamma och pappa jättelänge i telefon, det blir mycket som ska uppdateras nu när vi inte hinner prata så ofta. Jag hoppas att jag kan räkna med ett litet besök snart igen framöver, det vore kul. Så nu sitter jag och kollar i min kalender lite och upptäckte just att det bara är två veckor kvar till Oktoberfest. Hallelujah!


Fin kalender från Monki

Exibitionist?

Dagens Note to self: För att undvika att grannarna får hjärtinfarkter - ta på dig kläder nästa gång du känner för att dansa runt i lägenheten till hög musik med lamporna tända.

Ibland är det jobbigt att vara Ulrika

På torsdagar jobbar jag till klockan 22.00 och är väl hemma en halvtimma efter det. I går skypade jag med Mini när jag hade kommit hem. Skype är en väldigt bra uppfinning, har jag kommit på. Särskilt roligt är det om man har en webkamera.

Efter jag hade skypat så ville jag läsa lite. Vanliga människor plockar upp en bok och läser. Jag plockar upp fem böcker som jag har börjat läsa i (!) och måste välja vilken jag vill läsa för stunden. I går kändes det lite jobbigt så det slutade med att jag tog en pinsett och i ren frustration började plockade bort hår från mina ben innan jag med en suck släckte lampan och somnade.



Män som hatar kvinnor

I går hade vi lite filmkväll hos Cecilia och Michi. Vi såg Män som hatar kvinnor. Det verkar ju som om hela Sverige har läst böckerna av Stieg Larsson. Av oss var det bara Cecilia som hade läst boken. Men det spelade ingen roll för mig, jag tyckte filmen var jättebra ändå så nu får väl äntligen ta och läsa böckerna också.





Lisbeth Salander är min nya idol.

Frukost



Det enda jag kan få ner tidigt på morgonen - yoghurt med äppel och kanel

Nitar och läder

Nu sticker jag till jobbet och ikväll blir det filmkväll hos Cecilia.



Jag kör med lite nitar och läder till mina mörkblå chinos idag.

Ha en bra dag!

Utanför mitt fönster

Den här bilden tog jag för en halvtimma sen. Det ser ut som det är skymning tycker jag.



Det känns mycket svalare ute idag, och det är jag tacksam över. Det har varit otroligt varmt här de senaste veckorna. Men nu längtar jag faktiskt lite efter höstkylan.

Kaffe med Filippa K

God morgon!

Jag sitter och dricker mitt morgonkaffe (superstarkt espressokaffe med en massa mjölk) i en av mina fina Filippa K-muggar från Rörstrand. Inte dumt alls att börja dagen så.





Sound of silence

Oj, oj, oj här har ni en trött Ulrika. Jag har svårt att hålla ögonen öppna så jag tänkte helt enkelt stänga dem nu.



Sound of silence med Simon and Garfunkel...Varsågoda!

Vad som rör sig i mitt huvud

Helt vanliga tisdags-funderingar:

1. Jag tappar så mycket hår när jag duschar att det är ett under att jag inte är skallig

2. Hur rastlös är man när man inte kan stå stilla i badrummet de två minuter det tar att borsta tänderna, utan måste gå runt och spilla tandkräm i hela lägenheten?

3. Det är bättre att bo i det fulaste huset på gatan för då har man i alla fall utsikt mot de finare husen.

4. Hur lyckas man med att snooza två timmar en tisdagsmorgon?


RSS 2.0